1. Home
  2. Vesti
  3. Ovo je nova Acura MDX
Ovo je nova Acura MDX
0

Ovo je nova Acura MDX

360
0
Podelite sa prijateljima:

Model MDX je izuzetno bitan za Acuru. Još od zvaničnog debija, koji se odigrao pre skoro 20 godina, konkretan model krosovera predstavlja odličnu kombinaciju stila, prestiža, snage i visoke pouzdanosti, zbog čega je ujedno izuzetno popularan među kupcima. Prošle godine ovaj SUV je pronašao 52.019 novih vlasnika, što znači da je svako treće vozilo Hodine premijum divizije nosilo oznaku MDX.

Do sada smo videli tri generacije, a četvrta će stići u izložbeno-prodajne salone naredne godine. Ispred nas je njen prototip za koji nas Acura uverava da će biti gotovo identičan kasnijem serijskom modelu. Zapravo, i bez njega smo odgovore na mnoga pitanja znali, zato što je japanski proizvođač vozila tokom ove godine, već predstavio nove generacije modela TLX i RDX, a MDX je zapravo njihova uvećana verzija sa tri reda sedišta.

To znači da ga odlikuju sve nove dizajnerske karakteristike kao što su dijamantsa maska hladnjaka, dugačka hauba i LED farovi. TLX i RDX su dobili dosta pohvala na račun svog dizajna i mnogi ih nazivaju najlešim japanskim automobilima, pa samim tim razloga za izmene većeg obima nije ni bilo.

MDX je takođe dobio na dimenzijama. Dužina je veća za 76 milimetara, a posebnu impresiju daju 21-inčne felne. Očekuje se da će biti ponuđen deo opreme na najskupljoj verziji, a još uvek je nepoznato kakve će biti one na ostalim verzijama.

Slična strategija je iskorištena i po pitanju enterijera, koji je praktično preslikan sa ostalih modela kompanije. Tu su dva poveća 12,3-inčna monitora, a po prvi put u istoriji, neka Acura je opremljena i digitalnim komandama. Kao što se očekivalo, materijali su izuzetno visokog kvaliteta, a izbor standardne i opcione opreme pozavidan. Acura nam obećava i više prostora u sva tri reda sedišta, a vozačevo se može pomeriti na 16 različitih načina i čak pružiti i masažu kada je vozilo u pokretu.


Kada je reč o mehanici, većinu modela će opet pokretati provereni 3,5-litarski benzinac. Njegova snaga je još uvek nepoznata, a spomenućemo da se u prethodniku mogao pohvaliti s 290 „konja“. Jedini menjač u izboru je desetostepeni automatski, koji snagu šalje na prednje ili na sva četiri točka.

Mnogo više pažnje privlači opcioni Type S model koji dodaje 3,0-litarski turbobenzinac sa 355 „grla“ i maksimalnih 480 Nm obrtnog momenta. U ovom slučaju pogon na sva četiri točka je standardan kao što su i kočnice marke Brembo.

Acura planira da predstavi serijsku verziju do kraja godine, a prvi primerci će biti isporučeni kupcima narednog leta.

AutoRepublika

(360)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments