1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Honda debitovala s novom porodicom skutera Forza
Honda debitovala s novom porodicom skutera Forza

Honda debitovala s novom porodicom skutera Forza

936
0
Podelite sa prijateljima:

Iako je relativno nov igrač među skuterima na evropskom tržištu, Hondin model Forza nema problem da izazove najzvučnija imena na crtu. Kao što je poznato, japanski gigant je najveći proizvođač motocikla na svetu sa godišnjom isporukom od približno 20 miliona jedinica, a veliku ulogu u tome igraju i gradski skuteri. Nije loše podsetiti da je Honda ujedno i najveći proizvođač motora s unutrašnjim sagorevanjem u globalnim razmerama.

U prošlosti je najviše pažnje privlačio model Forza 300, a ukoliko ste želeli veći motocikl, morali biste izdvojiti novac za model Integra. Ali za 2020. godinu mnogo toga će se promeniti u Hondinoj ponudi, pa će Integra u penziju, a zameniće ga nova verzija Forze pod oznakom 750.

 

Forzu 750 pokreće identičan agregat koji možemo pronaći u modelima X-AVD i NC750X, a njegova zapremina iznosi 745 kubika. Proizvođač nam kaže da zadovoljava Euro 5 standarde o izduvnim gasovima, ali zapravo se ne može pohvaliti s dosta većom snagom na papiru.

Naime, sa 58 „grla“ Forza 750 je zapravo za samo četiri konjske snage moćniji model od Integre, a Honda napominje da najveća razlika, u stvari leži u obrtnom momentu pri nižim obrtajima i da će motociklista sigurno oduševljen.

Za 2021. godinu stiže i veliki broj električnih pomagala usmerenih ka obezbeđenju bolje stabilnosti, ali i za zabavu. Tu su USB priključak i komande na glas na monitoru. Neki britanski sajtovi napominju da će cena na Ostrvu iznositi oko 9.000 evra.


Kao što smo spomenuli, Forza 300 odlazi u penziju, a zamena stiže u vidu novog modela Forza 350. Osim što je dizajn aerodinamičniji na novitetu, ključna razlika između dva motocikla je u zapremini agregata. Iako je ona povećana za 50 kubika, Honda kaže da Forza 750 može da pređe 320 kilometara sa jednim rezervoarom goriva od deset litara. Elektronika sa Forze 750 će biti dostupna i na ovom modelu, pa se od njega očekuje da čini većinu prodaje. Za ovo zadovoljstvo će biti potrebno izdvojiti oko 5.500 evra.

I za kraj, tu je i Forza 125, koji je najmanji i najjeftiniji model u ponudi. I on je dobio slične stilske izmene, a japanski proizvođač vozila je posebno ponosan na to što ispod sedišta, sada postoji dovoljno prostora za dve kacige.


Honda za sada nema u planu da proširi ponudu izvan teritorije Starog kontinenta, ali postoje priče da bi se to moglo desiti i u Americi naredne godine. Na ovom tržištu, japanski gigant trenutno nudi samo model ADV150 u klasi skutera, pa bi svaka pomoć dobrodošla.

AutoRepublika

(936)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments