1. Home
  2. Vesti
  3. Nova generacija Toyote Mirai stiže u decembru ove godine
Nova generacija Toyote Mirai stiže u decembru ove godine
1

Nova generacija Toyote Mirai stiže u decembru ove godine

222
1
Podelite sa prijateljima:

Japanska marka obećava značajno bolji automobil naspram aktuelne iteracije modela Mirai. 

Čini se da su vozila koja koriste gorivne ćelije gotovo potpuno skrajnuta. Malo je proizvođača koji su ostali verni ovoj tehnologiji i nastavili da ulažu u njen razvoj. Jedan od lidera kod automobila sa gorivnim ćelijama jeste Toyota i njen model Mirai.

Nova generacija trebalo bi da napusti koncepciju klasične limuzine i preuzme formu sa petoro vrata. Na osnovu tizer fotografije koju je Toyota prikazala, da se zaključiti da će barem s boka, novi Mirai biti značajno atraktivniji naspram aktuelnog izdanja.

Osim toga, veruje se da će ponuda prostora u kabini biti izdašnija, kao i da će moći da se u sam automobil smesti petoro putnika, što nije slučaj sa prvom generacijom ovog vozila. Ogromne promene se očekuju i u samom enterijeru, pre svega po pitanju upotrebljenih materijala.

Kada je reč o pogonskom sklopu, Toyota za sada ne odaje detalje. Ono što znamo, to je da će pogon biti na zadnje točkove, što je velika razlika u odnosu na trenutni model koji snagu prenosi na prednju osovinu.

Japanska marka najavljuje značajno veću autonomiju kretanja koja bi trebalo da iznosi oko 650 km, odnosno 30% više nego kod prethodnika. Toyota je potvrdila da će novi Mirai imati tri rezervoara za vodonik, dva manja i jedan veći.

Dakle, novu generaciju modela Mirai videćemo u decembru, ali će ona biti isprva dostupna za naručivanje samo u Japanu, dok će potrošači u Evropi i SAD moći da kupe ovaj automobil od naredne godine.

AutoRepublika 

(222)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Mikele

Futurizam< auto na vodu!
Ali da predju na zadnji pogon… totalno neozbiljno i neuvidjajno prema kupcima.