1. Home
  2. Sajmovi
  3. Frankfurt 2017
  4. Ford EcoSport – ogromno poboljšanje (galerija)
Ford EcoSport – ogromno poboljšanje (galerija)
0

Ford EcoSport – ogromno poboljšanje (galerija)

288
0
Podelite sa prijateljima:

Sa više od 150.000 prodatih primeraka za tri godine na evropskom tržištu, Ford EcoSport se može nazvati uspešnim modelom. Ipak, nije sve „med i mleko“, jer su malom krosoveru s „plavim ovalom“ nedostajale mnoge moderne tehnologije da bi se ravnopravno nosio sa konkurencijom. To je sada promenjeno.

Ford je odlučio da najmanjem među svojim krosoverima pruži temeljan kozmetičko-tehnološki tretman, do dolaska novog modela za najmanje dve godine.

Restilizovani EcoSport sa evropskim specifikacijama je debitovao u Frankfurtu, i to u ST-Line nivou opreme, sa 1,5-litarskim dizel motorom i kompletno revidiranim enterijerom.

Kompaktni dizel motor se pridružio EcoSport paleti sa snagom od 126 konja. Ono što je takođe važno je uvođenje novorazvijenog, šestostepenog automatskog menjača, kao i inteligentnog pogona na sve točkove.

Dodatno, ulazna verzija sa 1,0-litarskom turbo jedinicom od 100 ks će biti dostupna od početka sledeće godine.

Enterijer je u potpunosti nov sa preoblikovanom armaturnom tablom, novim kontrolnim jedinicama klima uređaja, volanom i klasterom instrumentacije. Osmoinčni, „plutajući“ tablet ekran osetljiv na dodir u Fiestinom stilu podržava SYNC 3 softver. U druge standardne komponente se ubrajaju tempomat sa podesivim limitiranjem brzine, zadnja kamera, detekcija mrtvog ugla, kontrola stabilnosti itd. ST-Line, inspirisan Fordovim sportskim modelima, biće vrh ponude po prvi put. Dostupan kako za EcoBoost tako i TDCI modele, donosi nove odbojnike i bočne suknjice, crne krovne nosače, prstenasta prednja svetla, Dark Tarnish alu naplatke od 17 cola, ST-Line oznake i krov i obloge retrovizora u drugoj boji.

Da bi poboljšao kvalitet, Ford je proizvodnju iz Indije preselio u Krajovu, u Rumuniji, gde će restilizovani EcoSport zameniti vremešni B-Max.

 

 

(288)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments