1. Home
  2. Vesti
  3. Katastrofalan rezultat za Hyundai HB20 na latinoameričkom NCAP testu sudara
Katastrofalan rezultat za Hyundai HB20 na latinoameričkom NCAP testu sudara
3

Katastrofalan rezultat za Hyundai HB20 na latinoameričkom NCAP testu sudara

269
3
Podelite sa prijateljima:

Hyundai HB20, hečbek korejske marke namenjen pre svega zemljama u Južnoj Americi, zaradio je na tamošnjem NCAP testu sudara samo jednu zvezdicu za zaštitu odraslih putnika. 

HB20 je jedan od najpopularnijih automobila u Brazilu, a čak se i njegova proizvodnja odvija u ovoj zemlji. Interesantno je da je ovaj model prošao NCAP test prethodne godine sa četiri zvezdice za zaštitu odraslih putnika, ali je ove godine pokazao brojne mane.

Ovaj heč dolazi u izdanju sa dva vazdušna jastuka i nije zadovoljio na pomenutom ispitu. Ustanovljeno je da su odrasli putnici posebno ugroženi u grudnom predelu, dok je prilikom bočnog udara došlo do gotovo maksimalnih biomehaničkih limita ljudskog tela, za sveukupno veoma lošu ocenu od svega jedne zvezdice za zaštitu odraslih putnika.

Alehandro Furas, šef latinoameričkog NCAP-a, kazao je da je razočaran ovakvim rezultatom Hyundaija. „Iznenađujuće je, i ujedno razočaravajuće, da jedan brend poput Hyundaija, koji je među globalnim liderima po pitanju bezbednosti u vozilu, nudi ovako slabe rezultate na testu sudara u latinoameričkim zemljama“, rekao je Furas.

Upitan da prokomentariše kako je moguće da je jedan automobil ima ovako drastičnu razliku prilikom dva testa u kratkom vremenskom periodu, Furas navodi da NCAP nije pronašao bitne razlike u samoj konstrukciji vozila. „Deformacione zone su ostale iste, čak i predeo udara lutki na nekim od testova je potpuno isti. Primetili smo brže usporavanje vozila i blago drugačiju deformaciju na unutrašnjem delu vrata“, izjavio je šef latinoameričkog NCAP-a.

On je dodao i da su uputili zvaničan dopis Hyundaiju sa upitom da li sam proizvođač može da objasni ovako velike razlike u testu, odnosno da li eventualno postoji problem sa konkretnom serijom automobila ili možda čak čitavim modelom.

Hyundai se za sada nije oglašavao povodom ovog incidenta.

AutoRepublika 

(269)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Baš loš rezultat … Razočaravajuće.
Nego, često se pitam, zašto pri čeonom udaru drže otvorene bočne prozore?

Juče dobih od jednog drugara ovo kompilaciju testova:
https://www.youtube.com/watch?v=wOZhz-UEkD0&feature=youtu.be

da11

Drze otvorene prozore zbog trzaja glave, jer kod nekih automobila se ne otvore bocni zracni jastuci.
A drugo i po meni bitnije zbog toga kako rade bocni zracni jastuci jer oni moraju imati pravilnu upotrebu iako je prozor otvoren.
PS Logicno da ce biti los rezultat, pogledajte cijenu ovog auta a pogledajte npr i20

sami

A šta je to tako loše na ovom testu?