1. Home
  2. Vesti
  3. BMW ne odbacuje mogućnost razvoja kabriolet krosovera
BMW ne odbacuje mogućnost razvoja kabriolet krosovera
0

BMW ne odbacuje mogućnost razvoja kabriolet krosovera

146
0
Podelite sa prijateljima:

Kao i većina konkurentskih kompanija, tako i BMW nastavlja ekspanziju u nove klase SUV segmenta. Bavarci su predstvljanjem kupe krosovera X6 još 2008. godine, pokazali da poseduju vizionarske moći, pa ne čudi što sada nastoje da iznađu nove tržišne niše “sa povišenom pozicijom sedenja”.

U svojoj gami, BMW trenutno poseduje krosovere sledećih oznaka: X1, X2, X3, X4, X5, X6 dok se uskoro pridružuje i X7. Šuška se i o X8, ali još uvek nije odlučeno čak ni da li bi taj eventualni novitet bio verzija modela X7 sa produženim razmakom između osovina, ili kupe krosover. Pa šta bi moglo još da se smisli?

Jedna od opcija je svakako, ući u otvoren dvoboj sa modelom kojeg smo testirali Land Rover Range Rover Evoque Convertible. To svakako nije i neće ni biti model koji će obarati prodajne rekorde, ali jeste  referentan u smislu imidža cele game, i BMW to prepoznaje. Volkswagen je već objavio da će lansirati predstavnika u toj klasi, a sada saznajemo da i Bavarci razmišljaju ozbiljno o tome.

“Zaista interesantna tema,” kaže Ralf Maler, direktor planiranja i strategije unutar BMW grupe. “Već smo se sa sličnim dilemama susretali u prošlosti. Mislim, da li postoji šansa ili ne, da li postoji dovoljno interesovanja klijenata za ovakvim modelom, ili ne. Našu trenutnu gamu poznajete. Takav model nemamo u ponudi, ali bi razmatranje eventualnog predstavnika u segmentu kabriolet krosovera, zaista bilo zanimljivo,” dodao je on.

Jasno je da tradicionalni zaljubljenici u sportske automobile minhenske kompanije ne bi pokazali veliki entuzijazam u pogledu kabriolet krosovera, kao uostalom nijednog SUV-a, ali to nije sprečilo BMW da predstavi celu paletu modela sa povišenim klirensom.

Relativni pad prodaje predstavnika kupe i kabriolet segmenta, Malera ne zabrinjava.

“Iako se segment sužava, to ne znači da će tako i ostati u narednih pet ili deset godina,” kaže on. “Da budem skroz iskren, uvek će postojati tražnja za kupeima i kabrioletima.”

 

(146)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments