1. Home
  2. Vesti
  3. Kraj i za Chevrolet Aveo (Sonic)
Kraj i za Chevrolet Aveo (Sonic)
0

Kraj i za Chevrolet Aveo (Sonic)

211
0
Podelite sa prijateljima:

Američko tržište je siromašnije za još jedan putnički automobil. Chevrolet je najavio da gradski model Sonic neće biti deo ponude posle ove godine i da je već prestao da prima narudžbine od maloprodajne mreže.

Sonic, ili kako je u ostatku sveta poznat pod imenom Aveo, je debitovao u Americi 2011. godine. To se dakle desilo nedugo posle velike recesije koja je smanjila potražnju za skupljim proizvodima. Nikada nije uživao u velikoj popularnosti, pa je najveća prodaja zabeležena 2014. godine (93.518 primeraka), a prošle godine je iznosila 13.971 jedinicu. Potrebno je spomenuti da je većina njih uglavnom prodavana sa velikim popustima, i u flotnim kontigentima.

Chevrolet Aveo zadnji kraj

Sonic je do sada bio dostupan u limuzinskoj i heč formi, i nudio se po početnoj ceni od 17.595 američkih dolara, a takođe je bio jedan od prvih gradskih automobila u Americi sa opcionim turbo agregatom. Međutim, dok je glavni rival Ford otišao toliko daleko da publici predstavi i „hot heč“ Fiestu ST, Chevrolet nikada nije pratio ovaj potez, pa je najmoćniji primerak bio ovaj u RS izdanju sa 138 konjskih snaga.

Zaposleni u fabrici izgrađenoj u američkom gradu Orajon Taunšip (savezna država Mičigen) ipak nemaju razloga za nezadovoljstvo pošto će lokacija biti iskorišćena za električni model Chevrolet Bolt kao i za njegovo buduće krosoversko izdanje. Nakon ove odluke, kao i nedavnog plana Toyote, da povuče model Yaris, američko tržište se sada može pohvaliti sa samo tri gradska proizvoda na četiri točka. U ponudi su i dalje Honda Fit/Jazz, Hyundai Accent i Kia Rio.

U ništa boljoj poziciji nije ni Chevrolet čija se putnička ponuda sada zasniva na modelima Spark, Malibu, Camaro i Corvette. Međutim, Malibu takođe nestaje sa tržišta 2023. godine, a priča se da će istim koracima poći i Camaro, dok Spark sigurno neće dočekati narednu generaciju. To znači da će Chevrolet, slično kao i Ford, posedovati samo model Corvette i bogatu ponudu krosovera, terenaca i pikap kamioneta.

AutoRepublika

(211)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments