1. Home
  2. Vesti
  3. Još uvek nemamo oficijelnu maksimalnu brzinu Corvettea C8?!
Još uvek nemamo oficijelnu maksimalnu brzinu Corvettea C8?!
3

Još uvek nemamo oficijelnu maksimalnu brzinu Corvettea C8?!

283
3
Podelite sa prijateljima:

Da li je moguće da nakon svih mogućih testiranja, nijedan od inženjera nije nagazio „gas do daske“ i uvideo maksimalnu brzinu novog Corvettea?

O novom C8 Stingrayu znamo mnogo toga, međutim, maksimalna brzina ostaje misterija. Razlog tome je što ni sam Chevrolet nije siguran koliko ona iznosi, kaže GM Authority.

„Tek treba to da testiramo“, rekao je predsednik GM-a, Mark Rojs, sugerišući na maksimalnu brzinu.

„Još uvek nismo saopštili sve brojke koje se tiču performansi. Moraćemo više toga da podelimo u budućnosti“, potvrdio je portparol Chevroleta, Kevin Keli.

Ono što znamo je da novi model koristi usluge 6,2-litarskog V8 motora, modifikovanog za središnje pozicioniranje, krštenog kao LT2. Agregat isporučuje 502 ks s opcionim Z51 Performance paketom, a ubrzanje od 0 do 100 km/h obavlja za najviše 3,2 sekunde.

Mada ne znamo maksimalnu brzinu C8, reč je o automobilu stvorenom za uživanje u vožnji. Nova postavka s motorom u sredini omogućava nižu haubu i bolju preglednost prema nazad. Instrumentacija ima postavku nalik na onu u lovačkom avionu, gde najvažniji elementi okružuju pilota. Pored toga, opcioni Z51 Performance paket dodaje veće kočnice, unapređeno hlađenje, izduvni sistem boljeg protoka i Magnetic Ride Control ogibljenje.

Chevrolet je izvestio da cena startuje ispod 60.000 dolara, ali sigurno je da će ona značajno rasti sa svakom opcionom komponentom.

AutoRepublika

(283)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zoca

Ako je brzinski index Michelin pilot sport 4S 186mph +=300 km/h+ a stara Vetta je isla toliko,moja procena 305.

Mustang

ma pustite brzinu, da ide i 200 na sat tako dobro izgleda, još ne mogu da verujem da je cena u nivou pasata 2.0 tdi 4 motion ili 320d sa boljom opremom a još neverovatnije je da će se kraj ovakve skulpture u americi kupovati serija 3, a4, c klasa, is, g50 i slične gluposti po ovoj ceni

Bungi

Čudan je naš svijet.?Ali zaista.Golf, pa Golf.???Dok većina planete kaže Ford Fokus i Tojota Korola.