1. Home
  2. Vesti
  3. Nissan ne isključuje mogućnost proizvodnje krosovera 400Z
Nissan ne isključuje mogućnost proizvodnje krosovera 400Z
0

Nissan ne isključuje mogućnost proizvodnje krosovera 400Z

132
0
Podelite sa prijateljima:

Posle više 13 godina na tržištu, Nissan 370Z će u penziju, a zameniće ga novi sportista za koji mnogi nagađaju da će se zvati 400Z. On je već debitovao u konceptnoj formi, o čemu smo detaljno pisali. Serijski model bi trebalo da ugledamo tokom naredne godine, i kada se to desi sportski dvosed možda neće biti jedini u ponudi.

Naime, u nedavnom razgovoru sa medijima, Nissanov potpredsednik za glovalnu proizvodnju, Ivan Espinoza je izjavio da japanski proizvođač vozila još uvek nije odbacio mogućnost da vidimo novi Z, i kao krosover ili pak u formi terenca. Espinosa dodaje da je popularnost takvih vozila naterala proizvođače na neke drastične poteze, pa tako čak i jedan Ford Mustang uskoro stiže u prodajno-izložbene salone kao električni krosover.

To ne znači da je dobio zeleno svetlo za razvoj, ali ni da je ideja ugašena. Novinari su napravili poređenje upravo sa spomenutim Mustangom Mach E. Iako je u početku dobio dosta kritika, lista potencijalnih mušterija je rasla velikom brzinom i trenutno važi za jedan od automobila koji svi sa nestrpljenjem očekujemo.

Nissanu u korist ide i podatak što ispitivanja pokazuju da je sve veći broj vozača spreman da žrtvuje koju sekundu koja ilustruje ubrzanje iz mirovanja do 100 km/h, da bi dobio više prostora i bolje vozačke karakteristike tokom vremenskih neprilika. Ukoliko uđe u serijsku proizvodnju, sasvim sigurno će ga pokretati identični 3,0-litarski turbobenzinac sa preko 400 konjskih snaga.

Više informacija o ovom potencijalnom krosoveru ćemo sigurno saznati tokom narednih godina.

AutoRepulika

(132)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments