1. Home
  2. Vesti
  3. Golf u Britaniji košta više no BMW Serije 1
Golf u Britaniji košta više no BMW Serije 1
2

Golf u Britaniji košta više no BMW Serije 1

421
2
Podelite sa prijateljima:

Nakon restilizacije početkom godine, novi Volkswagen Golf se sada sprema za lansiranje u Ujedinjenom Kraljevstvu. Kompanija je već objavila neke detalje o cenama hečbeka i karavana. Prema rečima nemačkog proizvođača automobila, hečbek uključuje tri nivoa opreme. Oni su nazvani Life, Match i Style, a cena za osnovni model počinje od 27.035 funti sterlinga. U prevodu na evropske pare to je 31.563 evra i predstavlja samo 80 funti (93,4 evra) više u odnosu na svog prethodnika.

Poređenja radi, BMW Serije 1, startuje sa cenom 28.740 funti (33.553 evra) u Velikoj Britaniji. Najpristupačniji „kec“ je 118i SE, koji koristi benzinski motor od 136 KS (100 kW) i dolazi sa standardnim ručnim menjačem. Početni VW Golf takođe dolazi sa manuelnom menjačkom kutijom i slabiji je čiji motor 1.5L TSI ima 115 KS iliti 85 kW.

Blagi hibridni pogon nazvan eTSI je takođe dostupan za „narodni automobil“, a njegova snaga je identična onoj u osnovnoj varijanti, iako ova dolazi sa automatskim menjačem DSG. Dostupan je i 1,5-litarski TSI sa 150 KS (110 kW) sa ručnim menjačem, zajedno sa 1,5-litarskim blagim hibridom eTSI koji je jednako snažan i donosi automatski menjač. Imajte na umu da će Volkswagen proširiti porodicu pogonskih agregata dodatnim jedinicama, ali za sada će kupci morati da se zadovolje ovim.

Ako neko želi karavan to zadovoljstvo će koštati najmanje 28.400 funti (33.156 evra) za osnovnu verziju. Dostupan je samo u završnim nivoima Life i Style i dolazi sa istim opcijama motora kao i hečbek. Za sada, nemačka kompanija je odlučila da još ne navodi listu opreme, i to je razumljivo, pošto će se knjige narudžbina otvoriti 11. aprila u Velikoj Britaniji. Stoga će VW verovatno objaviti ove detalje tada.

Za R-Line će se čekati do 25. aprila, jer će tada biti u prodaji. Ovaj model ima 17-inčne felne od lake legure Coventry, LED prednja svetla, kameru za vožnju unazad, 12,9-inčni multimedijalni sistem, grejani sportski volan umotan u kožu, pomoć za ostanak u traci, adaptivni tempomat i druge. Što se tiče opcija motora, tu su 1.5L TSI 150 i 1.5L eTSI 150 DSG. Cene počinju od 30.285 funti (35.357 evra) za hečbek i 31.650 funti (36.951 evro) za karavan.

Golf s oznakama eHybrid, GTI i GTE će se naći u prodaji sredinom ove godine.

AutoRepublika

(421)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

„Golf u Britaniji košta više no BMW Serije 1“ ? Pa, ako poredimo „klotare“, to je valjda zato jer ulazni Golf ima cilindar više 😊 Ili je zato jer je jedinica „na popustu“ ? Mada me i čudi to za „jedinicu“, jer kod njih taj 3-cilindraš i kao ulazna varijanta baš zna biti dosta skup. Npr. kod modela BMW X1, manje košta dizel verzija sa 4 cilindra od 150 ks nego li benzin verzija sa 3 cilindra i 136 ks ( 45.010 / 46.360 ), a tako je i kod X2 ( tamo je razlika još veća, skoro 3.000, jer… Pročitaj više »

Trt

Ford znaci zapoceo dobar posao? Prodaju golf za 65 hiljada maraka. Sta ce uraditi RR sa recikliranom plasticnom kosilicom, ostaje da se vidi