1. Home
  2. Vesti
  3. Sve je više kritičara standarda Euro 7
Sve je više kritičara standarda Euro 7
12

Sve je više kritičara standarda Euro 7

4.31K
12
Podelite sa prijateljima:

Proizvođači automobila nastavljaju da pokazuju svoje nezadovoljstvo i strah od „strašnog“ standarda Euro 7. Evropska unija nastavlja sa svojom idejom o njegovoj implementaciji što će predstavljati težak korak za one kompanije koje se trenutno odlučuju za jeftine iliti pristupačne automobile sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem. Grupa automobilskih kompanija koja kritikuje način na koji je formiran standard Euro 7 raste iz minuta u minut.

Grupa Renault je jedan od najvećih kritičara aktuelnog predloga za standard Euro 7 i u mnogim prilikama je jasno iznela svoju poziciju. Osim toga, upozorava na brojne probleme koje će izazvati ako standard kakav je danas konačno stupi na snagu.

Luka de Meo, generalni direktor Grupe Renault, dao je nekoliko oštrih izjava u kojima pokazuje da će predložena nova uredba značiti ogromno rasipanje ekonomskih resursa i, što je podjednako važno, odvratiti industriju od konačnog postavljenog cilja za 2035. godinu. Da podsetimo, misli se na ambiciozan proces prelaska na električna vozila.

„Supreme leader“ Renaulta zahvalio je Italiji na kritičnom stavu i što se vlasti ove zemlje protive Euro 7. Zemlje članice EU i zakonodavci ove godine treba da pregovaraju o predloženom novom standardu, jer postojeći značajno pooštrava granice emisije izduvnih gasova vozila.

Ako sve bude po planu, novi standard Euro 7 stupiće na snagu u leto 2025. godine i neće uticati samo na putničke automobile. Laka komercijalna vozila takođe će morati da budu u skladu sa novom zakonskom regulativom. Nekoliko godina kasnije, isto će biti urađeno i sa kamionima i autobusima. Sve ovo je u kontekstu gorepomenute agende 2035.

„Oni žele da uvedu novu regulativu koja nas odvlači od naše misije da transformišemo industriju. To bi od nas zahtevalo da uložimo mnogo novca u stvari koje nemaju budućnost, pa bih voleo da Evropska unija preispita svoje namere“, rekao je De Meo o trenutno predloženom standardu Euro 7.

AutoRepublika

(4307)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

12 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

„Ulaganje u stvari koje nemaju budućnosti..“
Iz perspektive proizvođača-tačno.

Renault Terminator

Ma boli vas ćošaka..i onako samo dignete cijenu proizvoda na kraju priče,mi plaćamo to vaše iživljavanje nenormalno bogaćenje.Automafija bre.

Zoca

Ako je Soros prodao akcije u Tesli jasnije je u kom pravcu ce sve ici.I sad sa Mask setio kakav je „matori“necovek.😃.Do sada mu njegov novac nije smrdeo.A EU je podizvodjac koji ce menjati stavove.

Zoran

Ako prevozna sredstva (automobili, kamioni…) zagade 10% od ukupnog zagađenja, a telad i goveda isto zagade 10%, da li ćemo posle 2035. jesti govedinu?

BB

Hajde pusti te Gejts-Soroševe priče…

Matija

Posledice uvodjenja propisa EURO 7 ici ce u vise pravaca od kojih neki vode u ekonomsku katastrofu u EU. Po mom misljenju odigrace se sledeci scenario ali on ne moze da bude cvrst jer ce na svakoj sledecoj raskrsnici da se donose nove odluk koje niu predvidive – narocito politicke! 1. Svi proizvodjaci su najavili da ce EURO 7 zahtevati razvoj novih motora i nove tehnologije preciscavanja. Absolutno je besmisleno razvijati nove motor ciji ce proizvodni vek biti od 2025 do 2035 godine! U tako kratkom roku nije moguce povratiti ulozena sredstva. Poznato je da motori imaju jako spor razvojni… Pročitaj više »

Izmenjeno 10 meseci pre od strane Matija
BB

Pod 6. Razni satrapi iz EU kao da se takmiče za inovatinvije rješenje rušenja EU i njenih članica…

Dario

Dobro napisano.Mi se igramo zelenih a ostatak planeta nekontrolirano zagadjuje,nema smisla.

Njegova Visost

Iz guzice u glavu kasno dolazi

moron

Da, od naknadne pameti koristi nema.

Njegova Visost

To je kao kad baris trebe,ne. Uvijek se neke fore kasno sjetiš.

moron

😊😊😊