1. Home
  2. Vesti
  3. Tesla Model 3 u Evropi prodavaniji od BMW-a Serije 3 i Mercedesa C klase!
Tesla Model 3 u Evropi prodavaniji od BMW-a Serije 3 i Mercedesa C klase!
0

Tesla Model 3 u Evropi prodavaniji od BMW-a Serije 3 i Mercedesa C klase!

366
0
Podelite sa prijateljima:

Neverovatni podaci zabeleženi su za februar mesec u Evropi kada je reč o prodaji novih premijum automobila u D segmentu. 

Novajlija na našem kontinentu, Teslin Model 3, uspeo je da se dočepa liderske pozicije za drugi mesec tekuće godine u svom segmentu. Iako evropsko tržište novih automobila beleži pad šesti mesec u nizu, ujedno je indeksiran i veliki rast prodaje električnih modela.

Prema podacima Jato Dynamics, električna vozila imala su prethodnog meseca tržišni udeo od svega 1,9%, ali je rast prodaje ogroman, čak 92%. U kupovini električnih automobila prednjači Norveška, a slede je Danska, Holandija i Nemačka.

Ipak, fokus je ne Modelu 3 američkog proizvođača Tesla. Kako navodi Jato Dynamics, Evropljani su u februaru kupili 3.657 primeraka ovog električnog automobila. Tako je Model 3 u februaru postao najprodavaniji premijum automobil u D segmentu na Starom kontinentu.

Mark Munjoz, glavni analitičar u Jato, naglašava da je veliki rast prodaje električnih vozila uslovljen i dolaskom Modela 3 u Evropu. Podsetimo, ovaj automobil uveliko je u prodaji sa one strane Atlantika, ali je tek nedavno stigao i na naše obale. Munjoz ističe da je Model 3 zabeležio „neviđeni uspeh u Evropi s obzirom na to koliko je kratko na tržištu“. On dodaje da je Teslin adut imao bolju prodaju od starih asova u ovoj kategoriji: BMW-a Serije 3, Mercedesa C klase i Audija A4.

Ipak, Munjoz ističe da zvezdani uspeh Modela 3 ne mora biti trajan. „Prodaja Modela 3 zavisiće i od načina na koji će tradicionalni premijum proizvođači iz Nemačke, kao i JLR i Volvo reagovati na ove podatke. Videćemo koliko će brzo plasirati svoje električne modele u ovom segmentu“, zaključio je glavni analitičar za Jato Dynamics.

AutoRepublika 

(366)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments