1. Home
  2. Vesti
  3. Potpuno nova luksuzna vozila za 2021. godinu – Genesis GV80 i G80
Potpuno nova luksuzna vozila za 2021. godinu – Genesis GV80 i G80
0

Potpuno nova luksuzna vozila za 2021. godinu – Genesis GV80 i G80

333
0
Podelite sa prijateljima:

Proizvođač luksuznih automobila iz Koreje, Genesis nudi neke nove pojedinosti o svojim novim modelima za 2021. godinu. U javnost su dospele sveže informacije o Genesisu GV80, koji je prvi SUV kompanije, i Genesisu G80. Marka s aspiracijama ka statusu prestižne, prvo je ušla na tržište limuzina srednje veličine s pogonom na zadnje točkove, a proizvođač automobila tvrdi da će Genesis G80 za 2021. godinu, postaviti nove standarde u tom segmentu, i da kao takav predstavlja samu srž, esenciju brenda.

S druge strane, GV80 je osmišljen kako bi ispunjavao očekivanja vlasnika na drumu, ali i na negostoljubivom terenu, održavajući sopstveni stil prefinjenosti i stabilnosti. U Genesisu kažu da ta sposobnost počinje s arhitekturom vozila koja koristi pažljivo projektovanu šasiju kodnog imena M3.

Šasija omogućava maksimalnu fleksibilnost dizajna, što je ključ niskog profila ovog krosovera, zajedno sa širokim stavom i prozračnom unutrašnjošću. SUV je niži i širi od mnogih konkurenata, što mu daje balans između dužine i širine, a istovremeno zadržava poziciju jednog od najnižih vozila u segmentu.

GV80 je začudo klasifikovan kao laki kamionet i projektovan je za optimalnu sigurnost prilikom sudara i u tom duhu je obezbeđena i ukupna krutost karoserije. Dizajnerski tim je takođe uložio značajan napor u smanjenju težine vozila, koristeći značajne količine aluminijuma da bi se „skinulo“ 255 kilograma, u poređenju sa upotrebom čelika.

Opet, G80 je dizajniran da maksimizira komfor za putnike fleksibilnim dizajnom istovremeno balansirajući između performansi i sigurnosti. Automobil je limuzina sa samonosećom karoserijom, i sa zadnjim pogonom koje pruža za 6% veću zateznu čvrstoću nego u prethodnoj generaciji trozapreminskog vozila s oznakom G80. Genesis je koristio čelik visoke čvrstoće i vruće utisnute delove za A i B stubove, podne poprečne nosače i klackalice kako bi vozilu pružio najveću moguću čvrstoću.

U Genesisu još kažu da je kao rezultat fabričkih konstrukcijskih metoda, platforma sedana G80 M3, lakša za 55 kilograma u odnosu na arhitekturu na kojoj je počivao prethodni G80. Automobil takođe krasi za 3% veća torziiba krutost. Genesis planira da parcijalno ponudi više informacija o  GV80 i G80 za 2021. godinu, u narednim fazama, kako bi privkuao što veću porciju besplatne medijske pažnje.

AutoRepublika

(333)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments