1. Home
  2. Vesti
  3. Jeep Gladiator sada dostupan i sa dizel motorom
Jeep Gladiator sada dostupan i sa dizel motorom
0

Jeep Gladiator sada dostupan i sa dizel motorom

268
0
Podelite sa prijateljima:

Jeepov novi pikap kamionet Gladiator se za sada pokazao velikim uspehom. Prodaja ja startovala sredinom prošle godine i u tako limitiranim vremenskim periodom je isporučeno oko 40.000 jedinica. Ove godine je isporuka još i porasla za čak 380% uprkos aktuelne globalne epidemije virusa korone koji je doveo do, generalnog smanjenja potražnje za novim vozilima. Međutim, Jeep ponosno kaže da većina kupaca bira bogato opremljene verzije.

Možda je jedini „problem“ u celoj priči nedostatak izbora u pogledu mehaničkih rešenja. Dok model Wrangler, na kojem je Gladiator zasnovan, pruža benzinske i dizel agregate sa četiri i šest cilindara, ponuda ovog pikap kamioneta je do sada bila bazirana samo na 3,6-litarskom benzincu.

Američki proizvođač vozila je najavio da će kupci naredne godine moći da biraju i 3,0-litarski „EcoDiesel“ V6 dizel agregat u verzijama Sport, Overland i Rubicon. Identičan motor se već koristi u Jeep Wrangleru i Ramu 1500, i on razvija 260 konjskih snaga i maksimalnih 559 Nm obrtnog momenta. Za razliku od benzinca koji se može naručiti i sa šestostepenom manuelnom transmisijom, dizel je ograničen samo na saradnju s osmostepenim „automatikom“.

Jeep nije objavio neke ključne pojedinosti, kao što su na primer potrošnja i cena. Mediji očekuju da će ova opcija iznositi dodatnih oko 4.000 američkih dolara kao što je to slučaj u spomenutom Wrangleru, ali na takvu cifru je potrebno dodati još 2.000 zelenih novčanica za automatski menjač. To praktično znači da će osnovni Gladiator Sport s dizel agregatom i automatskim menjačem koštati oko 41.000 američkih dolara. Paralelu sa Wranglerom možemo napraviti i po pitanju potrošnje, pa bi ona trebalo da iznosi oko 9,4 litre na 100 kilometara kombinovane vožnje.

Jeep već sada prima narudžbe, a prvi primerci će biti isporučeni kupcima do kraja godine.

AutoRepublika

(268)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments