1. Home
  2. Vesti
  3. Kia saopštila detalje o osveženom Stingeru (GALERIJA)
Kia saopštila detalje o osveženom Stingeru (GALERIJA)
2

Kia saopštila detalje o osveženom Stingeru (GALERIJA)

297
2
Podelite sa prijateljima:

Korejski model biće dostupan u Evropi samo sa jednim agregatom, i to sa 3,3-litarskim twin-turbo V6 motorom. 

Tako je paleta spala samo na pomenutu pogonsku jedinicu, dok će 2,0-litarski benzinac i 2,2-litarski dizelaš izostati u budućnosti iz ponude. Kia navodi da je većina kupaca birala upravo navedeni V6 agregat, te da je ovaj motor osvežavanjem dobio i nešto više snage, pa sada raspolaže sa ergelom od 373 „konja“.

 

To omogućava osveženom Stingeru da sprint do „stotke“ obavi za 4,9 sekundi, čime je ovaj model postao najbrža Kia koja je stigla na evropsko tržište. Južnokorejska marka navodi da će svi modeli sa volanom sa leve strane imati pogon na sve točkove, a oni kojima je upravljač na desnoj strani koristiće pogon na zadnje točkove. Twin-turbo V6 agregat ostaje dostupan samo sa osmostepenim automatskim menjačem.

Vizuelne promene u eksterijeru su zaista minimalne i fokusirane su na nešto drugačije svetlosne grupe. U suštini Stingeru nisu ni bile potrebne neke velike izmene na estetskom planu, jer se radi o jednom veoma lepom automobilu.

Više promena odigralo se u kabini. Naravno, uvećan je ekran za kontrolu informativno-zabavnog sistema koji sada ima dijagonalu od 10,25 inča. Osim toga, na instrumentalnoj tabli može se opcionalno naći i displej od 7 inča. Korejci ističu i da su upotrebljeni materijali u enterijeru sada kvalitetniji nego ranije.

Kia je uvela u ponudu i adaptivni tempomat, ali i monitoring mrtvog ugla koji pri menjaju traka prikazuje situaciju koju vozač ne može videti u retrovizoru na displeju na instrumentalnoj tabli, veoma dobar sistem koji odlično eliminiše opasnost nastalu zbog velikog mrtvog ugla.

Korejska marka se nada boljoj prodaji Stingera u Evropi, koja do sada nije blistala. Otkako se ovaj model pojavio na Starom kontinetu 2017. godine, isporučeno je tek nešto više od 10.000 primeraka.

AutoRepublika 

(297)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
igi

Baš je lep, nema šta.

moron

A pre par dana smo čitali da ostaju u ponudi tri motora …