1. Home
  2. Vesti
  3. Opel (Vauxhall) Corsa razbija na britanskom tržištu
Opel (Vauxhall) Corsa razbija na britanskom tržištu
3

Opel (Vauxhall) Corsa razbija na britanskom tržištu

484
3
Podelite sa prijateljima:

Opelov hečbek iz B segmenta je ubedljivo najpopularniji automobil u Velikoj Britaniji u dosadašnjem delu godine. 

Tokom perioda od januara do maja za Corsu se u Britaniji odlučilo 20.024 kupca u ovoj zemlji. Na drugom mestu je dugogodišnji bestseler na Ostrvu – Ford Fiesta. Za Fiestu se rešilo 17.770 potrošača u Britaniji, što je bilo dovoljno da se nađe ispred Mercedesove A klase koja je upisala 16.752 registracije od početka godine.

Četvrta pozicija pripada Volkswagenovom Golfu sa gotovo 15.000 isporučenih jedinica, dok je na petom mestu Nissan Qashqai uz 14.447 dostavljenih vozila. Šesti na listi je Ford Puma – ovaj krosover je došao do 13.755 novih vlasnika.

Sa 13.363 prodata automobila Kia Sportage je sedma, dok je osma pozicija pripala još jednom članu premijum segmenta. Ovaj put je to Volvo XC40 uz 12.449 isporučenih primeraka. Deveto i deseto mesto zauzeli su BMW Serije 3 (12.354) i Volkswagen Polo (11.802).

U maju je u Velikoj Britaniji ubeleženo 156.737 novih registracija, što je za 13,2% lošije od desetogodišnjeg proseka za taj mesec. Britansko tržište se očito teško oporavlja od prošlogodišnje katastrofalne godine usled posledica pandemije korona virusa.

Ukupno je u UK od početka godine pa zaključno sa majem dostavljeno 723.845 novih automobila, što je za 42,% bolji rezultat nego lane. No, zbog karantina prodaja je praktično stala tokom proleća 2020. godine u ovoj zemlji. Poređenjem sa desetogodišnjim prosekom za ovaj period dolazi se do podatka da je ovogodišnji rezultat slabiji za čak 29,1%.

AutoRepublika 

(484)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Dobra je Corsa … Ja pročitah vest kod Dr. Marušića da je u Italiji njihova „Pošta“ poručila preko 1.300 elekritičnih Corsi

Rikošet

Mala dopuna – PSA u Corsi je dobar, a Corsa verzija 208-ice se odlično prodaje, jer je povoljnija od originala, a često i bolje opremljena… Velika većina javnosti i ne zna da je ispod PSA tehnologija, a ne GM. Iz praktičnog iskustva sam došao do zaključka da im to suštinski nije nimalo bitno… Narodu treba automobila, ako se zadesi neka ponuda poput Corse, koja nudi dobar odnos između uloženog i dobijenog, eto hita bez obzira kako se zove i čiju tehnologiju koristi… Nisam imao prilike da se provozam u njoj, ali ako je 10% lošija od 208-ice onda bi mogla… Pročitaj više »

Joseph

Vozio sam se u novoj Opel Corsi, oko 100 konja, ide ko luda a ne prelazi 7l benzina po gradu. Ugodno sam iznenađen.