1. Home
  2. Vesti
  3. Ilon Mask potvrdio, novi Tesla Roadster ide na Nirburgring naredne godine
Ilon Mask potvrdio, novi Tesla Roadster ide na Nirburgring naredne godine
2

Ilon Mask potvrdio, novi Tesla Roadster ide na Nirburgring naredne godine

184
2
Podelite sa prijateljima:

Roadster je jedan od verovatno najiščekivanijih automobila današnjice jer su prošle skoro tri godine otkako smo imali priliku da vidimo prototip ovog modela.

Inicijalno je bilo planirano da Roadster stigne na tržište ove godine, no to je pomereno za 2022. godinu pa je u skladu sa tim i logično očekivati da se promotivne aktivnosti u vezi sa ovim automobilom zahuktaju naredne godine.

A ima li bolje promocije za neki performantni automobil od rekorda na Nirburgringu? Nije ovo Tesli prvi put da se uputi na „Zeleni pakao“. Mask je poslao nekolicinu primeraka modifikovanih Modela S, koji bi trebalo da nose sufiks Plaid. Iako se prema snimcima i navodima Maska moglo zaključiti da je ovaj automobil bio izuzetno brz, ostali smo uskraćeni za zvanične podatke.

Moguće je da će Tesla sačekati pravi trenutak za objavljivanje informacija u vezi sa Modelom S i Ringom. Slično će verovatno biti i sa Roadsterom, čije performanse „na papiru“ obećavaju zaista mnogo.

Podsetimo, na predstavljanju Roadstera Ilon Mask je kazao da će taj model Tesle biti u stanju da obavi sprint do „stotke“ za manje od 2 sekunde, kao i da će maksimalna brzina biti veća od 400 km/h!

AutoRepublika

(184)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BojanNeki

Za 90 min tj u 22:30 počinje „Tesla Battery day“, pa ako nekog interesuje.
https://www.youtube.com/watch?v=82YTaEfro2A

BojanNeki

u 22:00, greškom napisah