1. Home
  2. Vesti
  3. Prve fotografije: Novi BMW M3 i M4
Prve fotografije: Novi BMW M3 i M4
8

Prve fotografije: Novi BMW M3 i M4

1.14K
8
Podelite sa prijateljima:

Ko je jutros pažljivo pratio dešavanja na bimmerpostu, mogao je prvi da vidi fotografije performantnih bavarskih noviteta. Procurele su fotografije novih zveri s oznakama BMW M3 i M4, pa sada i zvaničnu premijeru možemo očekivati veoma brzo.

Oba automobila krasi jednak dizajnerski izraz, dok najsnažniji utisak ostavlja glomazna maska hladnjaka koja jasno korespondira s divljom naravi noviteta. Same rešetke su postavljene vodoravno, dok se na haubi nalaze i otvori za provetravanje pogonskog bloka. Završetaka izduvnih cevi ima ukupno četiri komada, dok je na svom mestu i difuzor koji je praktično obgrilio pomenuti „emisioni kvartet“.

Na poslednjoj fotografiji se može videti šta se očekuje u enterijeru, a tu su sportska sedišta – takozvane kadice čiji je okvir izrađen od plastike ojačane ugljeničnim vlaknima. Kočne čeljusti takođe imaju upadljivu boju, čime se doživljaj graničnosti s razumnim, samo pojačava.

Nama se posebno dopala nova nijansa metalik zelene boje karoserije. Proizvođač joj je nadenuo ime „Isle of Man Green“. To će praktično postati „naslovna“ boja za ovu iteraciju performantne trozapreminske zverkice iz BMW-a. U tehničkom smislu, oba vozila, misleći na M3 i M4, su identična. Koriste linijski šestocilindraš s dva turbo punjača. U planu konstruktora je da ponudi manuelnu i automatsku transmisiju s dvostrukom spojnicom, dok će i pogon biti moguće birati. Naime, duet će se moći poručiti s pogonom na zadnjoj ili na obe osovine.

Pomenuli smo koji će se dragulj s polica bavarske marke naći pod haubom modela M3 i M4, a on nam je već poznat od ranije, s tim što će ovde biti unapređen. Već smo se sretali s istim u krosoverima BMW X3 M i X4 M. U „civilnoj“ verziji, ma koliko to paradoksalno zvučalo, M3 će razvijati 480 konjskih snaga i 600 njutn metara najvišeg obrtnog momenta, dok će Competition Package doneti dodatnih 30 „grla“, bez odraza na maksimalan obrtni moment.

Bazični M3 (M4) će koristiti ručni šestostepeni menjač, dok će se među opcijama naći „automatik“ M Steptronic i pogon na sva četiri kraja karoserije. U pomenutom Competition paketu opreme, oba sistema će biti deo standardne opreme. 

Pored performantnih verzija predviđenih za limuzinu, kupe i kabriolet s oznakama M3 / M4, po prvi put će M nalepnicu poneti i jedan karavan iz D segmenta bavarske marke. Potvrđeno je lansiranje performantnog M3 Touring i jedva čekamo da i njega vidimo. Iako je razvoj još uvek u ranoj fazi, verujemo da nećemo čekati na njega duže od dve godine. 

Dotle se ljubitelji performantnih karavana moraju zadovoljiti „skromnim“ M340i xDrive, koji smo nedavno testirali.

AutoRepublika

(1138)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

8 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Bungi

Ovaj „rugaset“ od BMW maske kvari svu zabavu.

D_C

‘Ko je jutros pažljivo pratio dešavanja na bimmerpostu, mogao je prvi da vidi fotografije performantnih bavarskih noviteta.’ – i da se uplasi… Ili barem prenerazi… Zverije prava rec – u svakom pogledu.

J4ZZ3R

Nista, ko voli BMW da krene da kupuje odltajmere ili da vozi ove aktuelne modele i cuva ih. Ako ovi bubrezi budu ovoliki na svim modelima bice skuplji stari modeli od novih

Balkanboj

Ja evo, ćutim 😶.

Rikošet

Do sada je imao bubrege, a od sada ima tange…

BB

„mercedes gaće“ 🙂

Laki

Nova farba je top!

Slavko

Upadljivo svakako jeste, ako je to bio cilj. A da je moglo (i moralo) lepse – apsolutno.