1. Home
  2. Vesti
  3. Opel već sprema restilizaciju za Corsu
Opel već sprema restilizaciju za Corsu
9

Opel već sprema restilizaciju za Corsu

445
9
Podelite sa prijateljima:

Hečbek iz B segmenta je vrlo mlad model, ali u Opelu ne spavaju na lovorikama.

Nova, šesta generacija Corse već se pokazala kao vrlo uspešan model u komercijalnom smislu, sa odličnom prodajom u Velikoj Britaniji i Nemačkoj. Germanski heč baziran je u potpunosti na tehnologiji nekadašnje PSA grupacije, od CMP platforme do upotrebljenih agregata.

Tako su Corsa i Peugeot 208 suštinski dvojajčani blizanci koji nišane tržišta sa različitih strana reke Rajne. No, Opel je zadržao izvesnu slobodu oko dizajna svojih modela, pa će se sa restilizacijom i kod izgleda Corse desiti određene promene.

Naime, u ovom trenutku, subkompaktni mališan je uz Insigniju jedan od retkih modela Opela koji ne koriste tzv. Vizor anfas. Očekuje se da će upravo redizajnom biti primenjen ovakav izgled prednjeg dela vozila. Osim toga, trebalo bi da bude i blagih promena oko stilizacije zadnje svetlosne grupacije, sve ostalo u eksterijeru će verovatno ostati manje-više isto.

Što se tiče kabine, veruje se da će Opel ponuditi novu, potpuno digitalnu instrumentalnu tablu, kao i unapređeni (čitajte veći) displej za kontrolu informativno-zabavnog sistema. S tim u vidu, ostale izmene (ukoliko ih uopšte bude) u enterijeru biće suptilnog karaktera.

Kada je reč o paleti motora, nemački novinari uvereni su da će se Corsa odreći dizelaša 1,5 BlueHDi, te da će nakon restilizacije biti dostupna samo sa trocilindarski benzinskim agregatima snage od 75 do maksimalnih 130 ks.

Najsnažnije izdaje Corse ostaće EV varijanta, koja će i dalje koristiti elektromotor od 136 ks. No, ovde bi trebalo da dođe do ubacivanja baterije sa većim kapacitetom, te bi e-Corsa mogla dobiti domet od 400 km.

Proizvođač iz Riselshajma će osveženi hečbek prikazati krajem naredne godine, a prodaja će startovati 2023.

AutoRepublika 

(445)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

9 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Bungi

Svaka čast Opelu, Korsa je lijepa ali je vozač(ica) još ljepša.Bog je najsavršeniji tvorac.

moron

Zbog dizelu i u Corsi ?
1,5 BlueHDI neće doživeti „usavršavanje“ u cilju usaglašavanja sa Euro 7 ?

Rikošet

Meni samo nije jasna jedna stvar.

Evropa satanizuje svoje proizvođače automobila.

Sijeku se klipovi na motorima, guše DPF-ovima, EGR-ovima i katalizatorima.

Uništavaju se dizelaši na nevjerovatno visokom stepenu razvoja…

Na drugoj strani planete u Americi se predstavljaju terenci i pick-up modeli sa V8 i V6 motorima.

Najveći domet downsizinga u Americi je četverocilindarski 2.0 Turbobenzinac sa 250, 300 KS?

Jesmo li mi toliko glupi i mutavi ili su oni povlaštena rasa?

https://www.youtube.com/watch?v=PTiZzs0r_E4

Izmenjeno 2 godine pre od strane Rikošet
TheStig

Šta ti nije jasno?Čim su postavljeni temelji Evropske unije, povelja, Bijela knjiga i ostale gluposti obavezale su se članice na sve što se usvoji. U parlamentu sjede matore budale za koje se ne zna da su slijeplji ili gluvlji i koje šamaraju parama razni lobiji. U Americi se to ne dešava na takav način. U Americi imaš čist kapitalizam. Ne dilaš drogu i oruzje, drzavi donosiš dosta prihoda, dobar si druže i udri. A pošto je Amerika zajedno sa Britanijom tborac EU imaju lijep lonac gdje mogu da skuhaju šta im se probava pa kud puklo. Treba dobro biti glup… Pročitaj više »

BB

EU je nastala kao zajednica za ugalj i čelik, a sad ugalj gase, faktički gase i EvRopsku Uniju…😉

Iznogud

Mi smo budale sa kojih oni koji imaju banke a znamo mi koji su to, rade šta hoće. Pričao mi Musa kad je ono engleski kralj tamo na vrhuncu bankarstva kad je taj narod preuzeo bankarenje, od samo jednog cifke maznuo više poreza od svih Engleza zajedno. I kaže Musa, oni su financirali sve ratove (čak mi je pokazivao i knjigu) glavni kreditor engleske je Antonio karvahal 1650..tad je englesku napravio velikom, Portugal im je služio za špijuniranje, cifke iz Španije javile Englezima tajno da im je krenula ogromna spanska folta da ih napadne i ovi im pripreme zamku o… Pročitaj više »

Izmenjeno 2 godine pre od strane Iznogud
moron

Uh, mnogo je lep ovaj „New GMC Sierra“, baš lep 😊 Još ako je sa čuvenim motorom 0,9 Multiair, onda je i „Eco-friendly“ 😊
A što se nas u Evropi tiče, izgleda da ćemo uskoro da auto putevima isključivo vozimo zaprežna kola, koja će vući „tronogi konji“ maksimalne snage do 2 kw, Euro 7 klase, sa dvostepenim SCR katalizatorom 😊

Iznogud

Trebali bi pravim konjima i zapregama , al i oni izbacivanju CO2 ki moron na biciklu.

Laki

Ovi iz Opela na ulici protestuju neki dan vele spremaju im otkaze.