1. Home
  2. Vesti
  3. Ram još jednom „pecnuo“ Forda (VIDEO)
Ram još jednom „pecnuo“ Forda (VIDEO)
0

Ram još jednom „pecnuo“ Forda (VIDEO)

382
0
Podelite sa prijateljima:

Bez obzira na to koliko nam eventualno smeta kada najveći rival našeg omiljenog automobilskog brenda predstavi neki bolji limeni proizvod, moramo da priznamo da je konkurencija ipak dobra među proizvođačima. Ona tera firme da unaprede svoje modele i ne dozvoljava im da se „uspavaju“, pošto uvek neko vreba iza čoška ko bi mogao da im ukrade mušterije.

U Sjedinjenim Američkim Državama već decenijama vlada veliki rat u kategoriji pikap kamioneta između domaćih proizvođača kao što su Ford, Chevrolet/GMC i Fiat-Chryslerova komercijalna divizija Ram.

Ford se izdvojio kao lider, Chevrolet i GMC ga vredno prate, ali Ram često ume da iznenadi „iz zasede“. Takav slučaj se i nedavno desio, kada je Fiat-Chrysler debitovao s modelom RAM 1500 TRX i sa njim najavio kraj dugogodišnje dominacije Fordovog velikana F-150 Raptora.

O TRX-u smo mnogo pisali na našem sajtu prethodnih sedmica, tako da je svako poređenje sa Raptorom već elaborirano puno puta i iz više uglova. Nema potrebe da ponovo ulazimo u detalje, ponavljajući da je svaki deo TRX-a razvijen sa ciljem da se porazi Raptor, a sve je počelo još od samog imena.

Naime, TRX zapravo čita kao „T-Rex“, a reč je o skraćenom nazivu na engleskom jeziku, inače čuvenog tironosaurusa reksa koji je pre više od 60 miliona godina dominirao planetom Zemljom. Sa druge strane, Raptor je generalna imenica koja se koristi za ptice grabljivice, poput orlova, jastreba i sličnih životinja, a u vreme takozvanih dinosaurusa je takođe označavalo manje životinje na dve noge. U prevodu, Raptor je u svoje vreme bio opasna životinja, ali je T-Rex u svakom pogledu impresivniji počev od dimenzija pa sve do snage.

Kako je sve to povezano sa pikap kamionetima?

Pa, Ram je zapravo na još jedan način „pecnuo“ Forda, iako se sa tim do sada nije hvalio u javnosti. Pitanje je da li bi iko i saznao za to da neko nije zavirio ispod haube jednog od TRX-a sa testiranja. Naime, korisnik pod imenom „catchmeoffroad“ na stranici Instagram je postavio kratki video klip, u kojem prvo diže haubu Rama, a zatim skida plastični poklopac motora.

Šta se nalazi ispod možete da vidite na priloženoj naslovnoj fotografiji, a detaljna slika pokazuje T-Rexa kako u zubima nosi Raptora. Nije teško napraviti konekciju, odnosno shvatiti da Ram još jednom preti Fordu, a ruku na srce ima i razloga za tako nešto.

Sa 702 konjske snage ispod haube, TRX je značajno moćniji od Raptora, koji se može pohvaliti sa „samo“ 450 „grla“. Ali određeni novinari smatraju da je Ram zapravo „sam sebe upucao u stopalo“ (izraz koji se u Americi koristi za osobe koje pokušaju da naude nekome, a zapravo ugroze sebe).

Naime, slično kao i istoimena životinja, i Fordov Raptor je manji, brži i okretniji, a zahvaljujući aluminijskoj karoseriji je lakši za čak 450 kilograma. Pa zaključite sami – da li biste radije vozili moćniji teški pikap kamionet po teškim terenima ili onaj manji i okretniji?

Pogledajte video klip.

AutoRepublika

(382)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments