1. Home
  2. Vesti
  3. Kia zbog zaraženih radnika obustavila proizvodnju u dve fabrike
Kia zbog zaraženih radnika obustavila proizvodnju u dve fabrike
1

Kia zbog zaraženih radnika obustavila proizvodnju u dve fabrike

173
1
Podelite sa prijateljima:

Nakon zvanične verifikacije pozitivnog testa na virus Covid-19 kod ukupno 13 radnika, južnokorejski proizvođač vozila Kia je obustavio proizvodnju automobila u dve fabrike izgrađene u blizini Seula. Pored njih, obolela su još četiri člana porodica zaraženih radnika koji za hleb zarađuju u pogonima Gvangmejong.

U pomenutim fabričkim kompleksima radi blizu 6 hiljada individua, dok godišnji proizvodni kapaciteti dostižu cifru od 320 hiljada vozila. Nama najpoznatiji modeli koji se tamo sklapaju su: Stonic i Stinger, ali se u tim pogonima proizvodi i perjanica marke sedan K9, MPV Carnival i gradski mališan Pride.

Do prekida proizvodnog ciklusa u pomenutim fabrikama je došlo još 16. septembra, dok je obnova procesa planirana za sledeću nedelju, pod uslovom da to dozvole tekuće okolnosti. Uprava pogona pomno prati zdravstveni bilten, kako obolelih, tako i zdravih radnika.

Kia inače poseduje osam fabrika u matičnoj državi, kao i sedam njih mimo domaćeg terena od kojih je nama najbliža ona u slovačkoj Žilini. Ukupni godišnji proizvodni kapacitet svih postrojenja u vlasništvu ove velikoserijske marke, koja je u vazalskom odnosu prema Hyundaiju, iznosi 3,84 miliona primeraka.

Za kraj da dodamo da je i kompanija Renault Samsung Motors razmatrala obustavu proizvodnje u fabrici izgrađenoj u gradu Busan, koja je planirana eventualno za sledeći mesec. Kao razlog je navedena smanjena tražnja usled pandemije. Naime, prodajni rezultati ove kompanije su ove godine za 27% lošiji u odnosu na one koji su ostvareni lani.

AutoRepublika

(173)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Ma šta će im biti?
Btw, zanima me kako će kija reagirati tj dizajnirati iliti iskopirati ovo.
https://youtu.be/HWpH72WZkFY