1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes AMG bi mogao ostati bez dve trećine svoje game!
Mercedes AMG bi mogao ostati bez dve trećine svoje game!
3

Mercedes AMG bi mogao ostati bez dve trećine svoje game!

505
3
Podelite sa prijateljima:

Nove emisione norme koje nameće EU za Stari continent mogle bi naneti ogromnu štetu nemačkom proizvođaču.

Rukovodstvo Mercedesovog performantnog odeljenja trenutno je u velikoj nedoumici. Inicijalni plan je bio da AMG od 2021. godine elektrifikuje kompletnu gamu, kao i da svi modeli imaju pogon na obe osovine.

Nastupajuće flotne emisione norme koje će važiti u Evropi mogle bi da ugroze ovu strategiju. Kako javlja Financial Times Daimler želi da smanji flotnu emisiju sa 136 grama ugljen-dioksida po pređenom kilometru na samo 100 grama.

Šta to znači u prevodu? Pa pre svega da će najveći zagađivači što se tiče agregata, morati da odu u prošlost. Tu bi se na udaru isprva našlo AMG odeljenje. Kako piše FT neimenovani zvaničnici kažu da postoji šansa da se gama vozila sa AMG oznakom umanji za čak 75%!

Ako se setimo da je ne tako davno WLTP protocol uhvatio “na spavanju” veliki deo automobilske industrije, velika je šansa da će se isto dogoditi i sa flotnim emisionim normama.

Podsećamo, svi proizvođači koji ne budu ispunili nova pravila suočiće se sa ogromnim finansijskim penalima.

AutoRepublika 

(505)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

Ostaće samo mali automobili na ulicama, milenijalcima performanse ništa ne znače.

Meanwhile, u amerikama ih baš zabole za flotne emisije i downsizing motora. Ima se, može se.

Don

Oni su i najveci zagadjivaci.

Don

Nisu ulagali ni u sta, prodavali euro 3 pod euro 6 svo vrijeme, imajuci android 2. Sad su ubacili cevke i azurirali na android 7, i eve ga euro 6d. Tako se to radi.