1. Home
  2. Vesti
  3. Rivian sprema ažuriranje svojih modela
Rivian sprema ažuriranje svojih modela
0

Rivian sprema ažuriranje svojih modela

48
0
Podelite sa prijateljima:

Američki startap koji proizvodi električna vozila Rivian predstavio je svoje prve modele još 2018. godine – pikap R1T i SUV R1S. Istina, počeli su da se proizvode tek tri godine kasnije. A u planu je modernizacija. Detalji o tome su nedavno postali poznati iz sertifikacionih dokumenata.

Glavno ažuriranje će biti vezano za kapacitet standardne trakcione baterije koja će biti smanjena sa 105,9 na 92,5 kWh. Nova baterija je napravljena u litijum-gvožđe-fosfatnoj tehnologiji (do sada su sve baterije na modelima Riviana litijum-jonske), a takva rokada će smanjiti ne samo težinu baterije (sa 796 na 727 kg), već i cenu.

Kilometraža sa jednim punjenjem za automobile sa osnovnim točkovima od 20 inča je 612 km u gradskom ciklusu i 518 km u prigradskom. SUV vozila sa točkovima od 22 inča moći će da pređu 652, odnosno 547 km. Svi ovi indikatori su preuzeti iz sertifikata; sada je domet početne verzije 435 km u kombinovanom ciklusu. Baterije Standard+ (121 kWh), Large (135 kWh) i Max (149 kWh) treba da ostanu iste.

Novi točkovi prečnika 22 inča biće dostupni u dve verzije: Performance i Aero, ali su „cipele“ prečnika 21 inča nestale iz specifikacija. Svi modeli Riviana će standardno dolaziti sa toplotnom pumpom, a kompresor klima uređaja će biti zamenjen efikasnijim.

A najavljeni prelazak na „NACS“ standardni konektor za punjenje (poput Teslinog) je za sada odložen: čak i ažurirani modeli će i dalje biti opremljeni „CCS“ konektorima do naredne godine. Modernizovani SUV Rivian R1S (i možda kamionet R1T) će biti predstavljen 27. juna na događaju za investitore.

AutoRepublika

(48)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments