1. Home
  2. Vesti
  3. Novi BMW M5 dobio Pirelli P Zero pneumatike sa F1 smešom
Novi BMW M5 dobio Pirelli P Zero pneumatike sa F1 smešom
0

Novi BMW M5 dobio Pirelli P Zero pneumatike sa F1 smešom

264
0
Podelite sa prijateljima:

Pirelli voli da proizvodi posebne gume za serijske automobile po narudžbini, tako da ne čudi što se proizvođači automobila javljaju za svoj „poseban primerak“ sa potpisom dobavljača Formule 1. Novi P Zero pneumatik je razvijen za BMW M5, a ono što ga izdvaja što poseduje specijalnu smešu koja sadrži polimere originalno kreirane za potrebe elitnog automobilskog sporta.

Bez obzira da li je u xDrive ili RWD režimu, bavarski supersedan isporučuje „visok stepen prijanjanja i visoke performanse na vlažnom kolovozu“, kaže Pirelli. Kompanija je dodatno determinisala prioritete tokom razvojne faze, a oni su bili da se što više izbalansira odnos između prednje i zadnje osovine.

Samim tim, nametnulo se rešenje koje nalaže implementaciju različitih slojnih konstrukcija u karkasi pneumatika, dok su same konture guma modifikovane, da bi savršeno pristajale naplatku.

Novi M5 počiva na naplacima od 20 cola na obe osovine, „obuvenim“ u gume dimenzija 275/35 ZR20 (102 Y)napred i 285/35 ZR20 (105 Y) nazad.

BMW i Pirelli su zajednički radili na razvoju i testiranju nove gume, bazirane na najnovijoj verziji P Zero modela, predstavljenog u proleće prošle godine.

 

(264)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments