1. Home
  2. Vesti
  3. Ford Kuga uskoro sa tri reda sedišta
Ford Kuga uskoro sa tri reda sedišta
1

Ford Kuga uskoro sa tri reda sedišta

480
1
Podelite sa prijateljima:

Nije tajna da Fordu ne cvetaju ruže u Evropi već neko vreme. Američki gigant je prethodnih godina bio suočen visokim troškovima proizvodnje i širokom ponudom vozila koja više ne može da se opravda.

Iz tog razloga, Ford ima u planu zatvaranje određenih fabrika, otpuštanje radnika i gašenje gotovo svih modela koji nisu profitabilni. Među njima su modeli kao što su skupoceni i slabo prodavani krosover Edge kao i multivanovi poput S-Maxa i Galaxyja koji su nekada predstavljali veliku snagu američke firme.

Pa kako Ford planira da zameni toliki broj vozila? Ako je verovati izveštaju sa sajta FordAuthority, produžena verzija krosovera Kuga će u budućnosti morati da obavlja posao koji je nekada bio namenjen za tri različita vozila. Kuga je izuzetno popularan model u Evropi, a njegova takozvana „plug-in“ hibridna verzija je zapravo najprodavaniji takav proizvod na Starom kontinentu.

Model sa dva reda sedišta će nastaviti da čini većinu prodaje, ali će proizvođač uskoro proširiti i ponudu sa tri reda sedišta zahvaljujući većem međuosovinskom rastojanju. Treći red sedišta će se takođe moći spustiti u pod pa će zapremina prtljažnika biti poveća kada vlasnik ne koristi ovu opciju. Mehanika se ne bi trebalo izmeniti u većoj meri, što znači da nas opet očekuju 1,5 i 2,0-litarski benzinci, 2,0-litarski dizel i 2,5-litarski hibrid. Produžena verzija će takođe biti dostupna i sa pogonom na prednje ili sva četiri točka.

Novi model će biti dostupan i u Americi, gde se već duži broj godina prodaje pod imenom Escape. Kao što je poznato, Ford je „preko bare“ kompletno eliminisao automobilsku ponudu sa izuzetkom Mustanga, pa je primoran da baci sve karte na krosovere. Postavlja se samo pitanje koliko „Jenkija“ će potrošiti novac na takav model pošto niko nije ponudio sličnu verziju pa se pretpostavlja da interesovanje publike ne postoji.

Bilo kako bilo, Kuga i Escape sa tri reda sedišta se očekuju u izloženo prodajnim salonima do 2022. godine, a ako se ne pokaže uspehom šanse su velike da bi Ford mogao da prati potez General Motorsa i u potpunosti se povuče sa Starog kontinenta.

AutoRepublika 

(480)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Skorašnje eutanaziranje Smaksa i Galaksija je potpuno logično, jer su im prodajne cifre baš dosta očajne u odnosu na ovu novu „Šugu“.
A postojanje „Šuge“ u dve dužine će biti isto što i kod PSA sa modelima 3008/5008.