1. Home
  2. Vesti
  3. Jaguar lansirao XJR575 supersedan (video)
Jaguar lansirao XJR575 supersedan (video)
0

Jaguar lansirao XJR575 supersedan (video)

253
0
Podelite sa prijateljima:

Jaguar je objavio unapređenja primenjena na XJ perjanici.

Čitava paleta luksuzne limuzine uživa u beneficijama koje donosi nova tehnologija, zajedno sa sistemima bezbednosti, dok je glavna vest lansiranje XJR575 performantnog modela.

XJR575 dobija dodatnih 25 konja, izvučenih iz 5,0-litarskog, kompresorskog motora, što znači da raspolaže sa 575 ks i 700 Nm, što za posledicu ima sprint do stotke za 4,4 sekunde i maksimalno brzinu od 300 km/h.

Dodate su i dve nove boje, kreirane u Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations diviziji u Koventriju: „Velocity“ plava i „Satin Corris“ siva.

Šef dizajna Jaguara, Jan Kalum, kaže da je pokušao da iskoristi „intrigantne detalje“, da bi osigurao da se vozač i putnici osećaju da se nalaze u „nečemu posebnom“.

XJR575 dobija kompletan aero paket, koji uključuje prednje i zadnje spojlere, kao i ventilacione otvore na haubi. Tu su i moćni naplaci od 20 cola i „575“ brendiranje  unutar kabinskog prostora.

XJ sada uživa u „blagodetima“ 10-inčnog ekrana osetljivog na dodir na centralnoj konzoli, koji naravno može da se konfiguriše po želji. Konektivnost je poboljšana sa 4G Wi-Fi pristupnom tačkom, na koju može da se „nakači“ do osam uređaja.

Osnovu sistema čini „quad-core“ procesor, koji osigurava istovremeni odziv moderne i vizuelno atraktivne grafike. Još jedna sjajna osobina navigacije je „Commute Mode“ režim, koji uči rute do posla i slično, tako da je sposoban da automatski ponudi alternativni itinerer ukoliko je gužva u saobraćaju na uobičajenom pravcu do kancelarije.

XJ poseduje sistem detekcije saobraćaja ispred vozila, što je od velike pomoći kada se iz „mrtvih“ uglova na raskrnicama pojavljuju druga vozila, a vidljivost je ograničena.

Jaguar takođe ističe „superiornu funkcionalnost“ svog sistema autonomnog kočenja u slučaju nužde, koji koristi stereo digitalnu kameru usmerenu prema napred, pri brzinama između 5 i 60 km/h. On automatski koči ukoliko je iskalkulisana mogućnost sudara.

Cene u Velikoj Britaniji kreću od 59.995 funti za 3,0-litarski V6 dizel sa 300 konja, dok XJR575 košta 93.710 funti.

 

(253)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments