1. Home
  2. Prezentacije
  3. Peugeot 5008 prošao kroz restilizaciju (GALERIJA)
Peugeot 5008 prošao kroz restilizaciju (GALERIJA)
4

Peugeot 5008 prošao kroz restilizaciju (GALERIJA)

448
4
Podelite sa prijateljima:

Nakon predstavljanja ažuriranog modela 3008, francuska marka je prikazala i osveženo izdanje svog najvećeg SUV-a. 

Vizuelne promene gotovo da su jednake onima koje smo videli kod 3008-ice. Dakle, anfas je značajno izmenjen sa ubacivanjem LED „očnjaka“ kao i grila bez okvira. Vidimo i preoblikovanu prednju svetlosnu grupu, ali i implementaciju brojke „5008“ na haubi koja označava ovaj model Peugeota.

Francuski proizvođač rešio je da se malo poigra sa spiskom standardne opreme, odnosno obogati ga, te su sada LED svetla kako napred tako i pozadi postala standard.

U kabini Peugeot ne odustaje od svog jedinstvenog stila, gde se na instrumentalni panel gleda preko volana, a ne kroz njega. Digitalizacija je naravno ključna reč, pa tako instrumetalnu tablu predstavlja displej od 11 inča, dok je povrh centralne konzole postavljen ekran dijagonale 12,3 inča koji služi za upravljanje informativno-zabavnim sistemom.

Na svu sreću Peugeot još uvek ne podleže trendu eliminacije fizičkih prekidača, te kod osveženog 5008 i dalje nalazimo ovakav tip komandi. Šta više, izvedene su u „klavir“ stilu, što posebno doprinosi lepom vizuelnom ugođaju u vozilu.

Beskontaktni punjač za mobilne telefone, Android Auto i Apple Car Play dolaze kao standardna oprema, a nakon restilizacije model 5008 može se pohvaliti i sa tri nova USB priključka.

Adaptivni tempomat, AEB, kao i sistem za prepoznavanje saobraćajnih znakova sada su postali deo bogatog spiska standardne opreme koja dolazi kod Peugeota 5008.

Što se tiče palete motora, Peugeot ovde nije ništa menjao. Dakle uvodni agregat je svima dobro poznati trocilindarski benzinac 1,2 PureTech, a ako neko želi potentniji benzinski motor može se odlučiti za 1,6-litarsku pogonsku jedinicu, s tim da ova dolazi u paru samo sa osmostepenim automatskim menjačem. Boje dizelaša brane dva agregata radne zapremine 1,5 i 2 litra.

Peugeot još nije saopštio cene u vezi sa osveženom 5008-icom, ali se očekuje da to uradi u narednom periodu. Ovaj restilizovani model stupiće u izložbeno-prodajne salone krajem tekuće godine.

AutoRepublika 

(448)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

„Adaptivni tempomat, AEB, kao i sistem za prepoznavanje saobraćajnih znakova sada su postali deo bogatog spiska standardne opreme koja dolazi kod Peugeota 5008.“

Teško da će biti tako. To je bila opcija za top paket do sada, a čak ni „Sistem za automatsko kočenje u slučaju opasnosti (AEB)“ nije bio standard za sve pakete.

Takodje, LED farovi su bili standard tek od 4. paketa, a sada će ih imatii bazno, kao novi Clio odavno.

Don

Sta ono od sistema postaje standardno u EU od 2021? Zajeb?

moron
Izmenjeno 3 godine pre od strane moron
D_C

Koliko se secam, bilo je dosta pregovaranja oko toga izmedju regulatora i proizvodjaca, tako da konacna lista nije bas kao sto je navedena u gornjem clanku. AEB je svakako na listi ali nisam siguran za adaptivni tempomat i Line Assistant. Ukjuceni su detekcija pospanosti i nedovoljne koncetracije vozaca i kamera ili senzori za voznju unazad. Takodje mislim da je ono crveno SOS dugme koje mnogi vec nude takodje obavezno.