1. Home
  2. Vesti
  3. Genesis želi rivala za BMW X7 i Mercedes GLS
Genesis želi rivala za BMW X7 i Mercedes GLS
0

Genesis želi rivala za BMW X7 i Mercedes GLS

285
0
Podelite sa prijateljima:

Južnokorejska premijum marka namerava ofanzivu na svim frontovima u narednom periodu. 

Kao jedan od segmenata gde čelnici Genesisa vide svoju šansu jeste upravo ona klasa gde trenutno vladaju BMW X7 i Mercedes GLS. Aktuelnim planom predviđene su aktivnosti do 2021. godine, ali nakon toga malo se zna o eventualnoj strategiji Genesisa.

Za sada je poznato da će prvog SUV modela tog brenda GV80 stići i drugi, ali manjih gabarita, koji će nositi naziv GV70. U priči je i treći SUV, ali bi on trebalo da bude čisti EV.

Dakle, sasvim je moguće da ovaj električni model bude zapravo Genesisov izazivač za X7 i GLS. Korejci su navodno još uvek u potrazi za automobilom koji bi bio dragulj ovog proizvođača.

Kako Genesis ima u ponudi tri sedana – G70, G80 i G90, realno je da i bude ponuđen veliki SUV koji će se nadmetati sa tenorima u ovom segmentu, a oni su naravno germanskog porekla.

Ono što je interesantno, to je da Genesis planira da se nametne kao ravnopravan rival nemačkom premijum trouglu BMW-Audi-Mercedes i to na globalnom nivou. Stoga njihov dolazak u Evropu je dugo odlagan, sve dok nisu pripremili i prvi SUV.

Rukovodstvo Genesisa želi da ta marka postane sinonim za „tehnološku revoluciju“ u premijum segmentu, i da na taj način ugrozi liderske pozicije Nemaca.

AutoRepublika 

(285)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments