1. Home
  2. Vesti
  3. Novi BMW X1 stiže 2022. i izgledaće više momački
Novi BMW X1 stiže 2022. i izgledaće više momački
0

Novi BMW X1 stiže 2022. i izgledaće više momački

1.39K
0
Podelite sa prijateljima:

Već bogata gama vozila marke BMW, koju krasi povišena pozicija sedenja, biće inovirana predstavljanjem nove generacije krosovera X1, što će se desiti tokom naredne godine, uz uvođenje u izložbeno-prodajne salone tokom 2022. Zahvaljujući novinarima britanske publikacije AutoExpress, u prilici smo da vidimo kako bi to mogao novitet da izgleda.

Najmanji SUV u paleti minhenske kompanije, jedan je od najznačajnijih šrafova u „krosover mašineriji“ Bavaraca. BMW X1 učestvuje s 12% u ukupnom obimu prodaje krosovera s oznakom BMW, a od njega je bolji jedino, za broj veći X3, koji je isporučen na nešto više od 260 hiljada adresa tokom prošle godine. Ovde se zaista moramo složiti s većinskim izborom kupaca, jer je X3 verovatno i najuspeliji SUV iz game minhenske marke, ne želeći da potcenimo ni ostatak postave.

Kao što možemo zaključiti i gledajući naslovnu fotografiju, novi X1 bi trebalo da izgleda moćno, taman toliko da bi se najmanje ravnopravno nosio s Mercedesovim takmacom u klasi, modelom GLB. Središna linija je više prava i položenija je, u odnosu na onu kod još uvek aktuelnog modela, dok su zadnji prozori postavljeni pod uspravnijim uglom. Prepusti su nešto redukovani. Može se očekivati da će novi X1 delovati nešto robusnije, zdepastije, snažnije, kako bi se što više naglasila njegova 4×4 priroda i kako bi se što jasnije diferencirao u odnosu na kupeoliki BMW X2.

Što se tiče organizacije prostora u putničkoj kabini, tu već ima manje prostora za bilo kakva nagađanja. Ubeđeni smo da će arhitektura viđena u nedavno predstavljenoj Seriji 1 biti preneta i na X1, što znači više uglovitijih formi, uključujući tu i otvore za ventilaciju, kao i okvire prekidača.

Više je nego izvesno da će i novi X1 biti nasađen na aktuelnu platformu koja nosi kodnu oznaku UKL2, baš kao što je to slučaj i sa modelom aktuelne generacije. Pored toga, slična je priča i sa raspoloživom paletom pogonskih grupa. Dakle, ostaće posve nalik aktuelnoj, što znači da će na bazičnoj varijanti (samo) prednje točkove pokretati turbobenzinski trocilindarski motor zapremine 1,5 litara. On razvija 140 konjskih snaga. Britanci pretpostavljaju da će novajlija koštati nešto malo više od 30 hiljada funti. Dizel ostaje u genima modela X1, a najčešće će biti implementiran kod verzija sa sistemom xDrive.

Bavarci će nastaviti da nude i dopunjivi hibrid xDrive25e, ali će najveći ponder, konstruktor dati čisto električnoj verziji namenjenoj da naveliko nadmaši popularnost rivalskog Mercedesa EQB. Takva verzija istrčava na teren malo kasnije, to jest 2023. godine.

BMW je već predstavio električnu verziju većeg krosovera. Model iX3 je nastao na temelju konvencionalnog X3. Krasi ga autonomija od oko 460 kilometara. To je ostvarivo zbog ugradnje baterijskog pakovanja kapaciteta 80 kWh. Veoma je izgledno da će BMW iX1 pozajmiti elektromotor iz većeg bratskog SUV-a, gde se on ističe s više od 285 konjskih snaga. Ipak, zbog manjih dimenzija kompaktnog krosovera koji očekujemo, autonomija će sigurno biti skromnija, jer mesta nema za toliko veliko pakovanje baterija. Međutim, zato znamo da će biti omogućena dopuna na brzom punjaču od 150 kW, i to već od uvodne varijante.

AutoRepublika

(1385)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments