1. Home
  2. Vesti
  3. Umesto A8 nova perjanica marke će biti Audi Landjet
Umesto A8 nova perjanica marke će biti Audi Landjet
0

Umesto A8 nova perjanica marke će biti Audi Landjet

10.31K
0
Podelite sa prijateljima:

Boginja lova, u grčkoj mitologiji poznata kao Artemida, svojih se rivala rešavala pomoću srebrnog luka i strele. Sada bi na sličan način trebalo da se tretira liderstvo američkog proizvođača baterijskih automobila, kompanije Tesla, a to planiraju da učine osobe angažovane u Audijevom rukovodstvu. Ako vam ovakav uvod zvuči nepovezano, onda verovatno moramo da naglasimo da se Artemida u originalu piše „Artemis“. Nadamo se da sada stvari s razumevanjem dolaze na svoje mesto, odnosno da ste se prisetili da je baš Artemis naziv koji se odnosi na ofanzivu Audija u segmentu baterijskih vozila.

“Bićemo čvorište novih znanja na način na koji to nismo bili ranije,” rekao je šef marke Audi Markus Dosman u intervjuu koji je dao za nemački list Handelsblatt pre oko mesec dana. Cilj je razviti novo električno vozilo koje će biti lansirano do 2024. i koje će postaviti nove standarde u oblasti digitalizacije. Tada Disman nije želeo više da se otvori s informacijama. U međuvremenu, podstaknuti tim rečima šefa voljene marke, novinari pomenute nemačke redakcije nisu mirovali, već su se rastrčali. Trud se isplatio, došli su do novih saznanja.

Prvi električni automobil koji će biti predstavljen tržištu, a kao rezultat rada zaposlenih u timu za realizaciju ciljeva iz projekta Artemis, biće direktni rival Teslinom Modelu S, i to nove generacije. Novinari Handelsblatta su se pozvali na neimenovane izvore iz kompanije. Luksuzna limuzina se razvija pod kodnim imenom Landjet i ideja je da baš taj model, na mestu perjanice marke, smeni aktuelni ponos Ingolštata, sedan Audi A8.

Čelnici premijum marke su zamislili da nova perjanica postavi standarde u smislu tehnologije primenjene kod izrade baterija i u smislu dopune istih, električnom energijom. Dodatno, u Audiju su planirali da sačine takvu infrastrukturu koja će softversku arhitekturu učiniti liderskom. Audi Landjet bi trebalo da krasi i mogućnost prevaljivanja do 650 kilometara, između dve dopune baterija. To bi značilo da po ovom parametru, Model S kaska za Audijem Landjet.

Handelsblatt je preneo da je započeti projekat vredan milijarde evra. Pored Artemisa, koji se razvija pod krovom marke Audi, od novih saznanja do kojih se dođe u pomenutom razvojnom centru, koristi će imati i ostale Volkswagenove marke. Kada to kažemo, ne mislimo samo na narodske, već i na marke Porsche i Bentley, navodi se u izveštaju.

Rukovodstvo Audija veruje da će godišnja prodaja dostizati cifre od 15 do 20 hiljada vozila, a da će serijska proizvodnja moći biti pokrenuta u nekom trenutku tokom pomenute 2024. godine.

AutoRepublika

(10307)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments