1. Home
  2. Vesti
  3. Honda Integra Type R – „penjanje“ u 9.000 o/min (VIDEO)
Honda Integra Type R – „penjanje“ u 9.000 o/min (VIDEO)
1

Honda Integra Type R – „penjanje“ u 9.000 o/min (VIDEO)

1.10K
1
Podelite sa prijateljima:

Što viši obrtaji, to je raskošnija „simfonija“.

Jedan od najomiljenijih modela „Hondaša“ je definitivno Integra Type R. U DC5 generaciji, japanski proizvođač je zadržao oznaku u Evropi i Japanu, dok je za američko tržište rezervisao RSX.

U priloženom videu možemo da uživamo u atraktivnom zvuku motora koji dostiže 9.000 o/min.

Fabrički, Integra Type R koristi Hondin K20A 2,0-litarski četvorocilindarski motor, naravno atmosferski, koji ulazi u „crveno“ na 8.400 o/min, dok se limiter aktivira na 8.600. Samim tim, dostizanje 9.000 obrtaja ovoj mašini ne predstavlja težak zadatak, uz malu doradu. Međutim, navedena izlazna snaga od 220 konja i 206 Nm je standardna, što verovatno znači da je samo uklonjen fabrički limiter.

Ova Integra Type R do „stotke“ stiže za 6,17 sekundi, a do 200 km/h za 24,71 sekundu. Naravno, ovo nisu „sumanute“ brojke za današnje standarde, ali je rezultat sasvim solidan za jedan 2,0-litarski atmosferac od pre više od deset godina.

Nešto najbliže DC5 Integri Type R u Hondinoj aktuelnoj gami je Civic Type R. Međutim, u njegovom slučaju, „visokoturažna“ mašina je zamenjena 2,0-litarskim turbomotorom sa 320 ks i 400 Nm.

Na kraju, šta preferirate, atmosferski motor čiji se obrtaji radilice penju u „nebesa“ ili dodatnu snagu iz turbopunjača?

AutoRepublika

(1101)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

Kad se kaže Integra meni je i dalje u glavi slika Integre type R (ona sa 4 okrugla fara) iz 1998. god. 1.8 motor sa 190ks. Trke na Ušću i dominacija u klasi 2.0N.

https://youtu.be/vsFt_zvgLVQ