1. Home
  2. Video
  3. Seat Leon uspješniji od Golfa na testu sjevernog jelena (VIDEO)
Seat Leon uspješniji od Golfa na testu sjevernog jelena (VIDEO)
4

Seat Leon uspješniji od Golfa na testu sjevernog jelena (VIDEO)

467
4
Podelite sa prijateljima:

Španski testni centar km77 je prije par dana testirao novu generaciju hedžbeka Seat Leon, koji koristi istu platformu kao i Volkswagenov Golf, koji se baš i nije dobro pokazao na ovom zahtjevnom ispitu.

Kako smo već i navikli, prvi prolazak kroz poligon se obavlja bez prethodnog poznavanja automobila od strane vozača. Stoga je ta vožnja prošla s nižom brzinom kretanja, to jest Leon je bio sporiji nego inače. To znači da je Španac prošao sa 73 km/h, a prvi krug završio je poprilično neuspešno.

Da čudo bude veće, najviša brzina kojom je Leon prošao test „sjevernog jelena“ bez greške je bila 75 km/h. Rezutlat nije sjajan, ali ako se podsetimo, pa i pogledamo gore predloženi video klip, novi Golf je ovaj test kompletirao „s uspjehom“ pri tragikomično niskoj brzini kretanja od 69 km/h.

Uostalom, pogledajte video klip i sami prosudite kakva je vozna dinamika Leona.

AutoRepublika

(467)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

Čak ni ove Potenza gume ne drže nešto najbolje. Kakvo smeće od guma.

da11

Ima li ovaj leon ESP.

Don

Smece

Bungi

Odgovarajući pneumatici, dobro usklađeni amortizeri i opruge, čuda čine kada je u pitanju stabilnost i upravljivost.