1. Home
  2. Video
  3. Kakvo otkriće u napuštenoj vili u Italiji (VIDEO)
Kakvo otkriće u napuštenoj vili u Italiji (VIDEO)
0

Kakvo otkriće u napuštenoj vili u Italiji (VIDEO)

844
0
Podelite sa prijateljima:

Svi znamo da američki automobili nikada nisu bili preterano popularni na evropskom tržištu. Pri tome pričamo o onim čistokrvnim mašinama iz Detroita, a ne o modelima koje su General Motors, Ford i Chrysler pravili konkretno za evropske kupce. Razloga za slabu popularnost ima dosta.

Stari kontinent je dugo godina proslazio kroz proces obnove posle Drugog svetskog rata, a u takvim uslovima nije postojala kupovna moć za automobile s mnogo konja i velikom potrošnjom goriva. Ali, s vremena na vreme neki od njih bi i završio kod imućnih vlasnika i za njim bi se svi okretali na putevima.


Primer takve priče nam stiže sa društvene mreže YouTube i to konkretno, s kanala pod imenom „Steve Ronin“. Reč je o istoimenoj osobi koja voli da posećuje napuštena imanja i kuće širom sveta, a u video snimku objavljenom pre dve sedmice, put ga je naveo u Italiju.

Stiv nam ne kaže na kom konkretnom mestu je bio, a predmet njegove priče je napuštena vila. Izgrađena je još u sedamnaestom veku, i kupio je doktor tokom tridesetih godina prošlog veka. Selo ga je jedva dočekalo pošto je bio jedini lekar, i dugo godina je uživao u velikom luksuzu i ugledu.

Put mu se izgubio krajem šezdesetih godina i dalja sudbina nije javno poznata, a vila je ostavljena da propada. Stiv je posetio imanje i preneo svoje utiske, a možete da ih čujete i vidite u priloženom video snimku. Očigledno je da je vila videla bolje dane i da je u teškom procesu raspada.

Ono što je nas najviše obradovalo jeste to šta je Stiv pronašao u garaži. Tu ga je dočekao model Chevrolet Camaro RS iz 1968. godine, a iako ne možemo potvrditi da je pripadao spomenutom doktoru, nema sumnje da je na tom mestu proveo dugo vremena.

Camaro svakako nije redak automobil i spomenute godine je prodat u tiražu od 235.247 primeraka. Skriveni farovi nam pokazuju da je reč o paketu opreme nazvanom RS (Rally Sport) za koji se odlučilo nešto manje od 41 hiljade mušterija.

Značke na haubi pokazuju da se ispod haube krije benzinac sa osam cilindara radne zapremine 327 kubnih inča (5,4 litre). Nuđen je u konfiguracijama sa 210 i 275 konjskih snaga, a nemoguće nam je reći koji od njih se nalazi ispod haube.

Oko 20 hiljada Camara je napustilo fabriku sa ovim motorom, a eksperti kažu da je manje od pet hiljada jedinica prodato u beloj boji i sa automatskim menjačem. Možda nije redak „preko bare“ gde ovakvih modela ima „kao mrava“, ali u Italiji, i pritom još u malom selu, verovatno je ređi nego Ferrari.

Nije nam poznato ko je vlasnik vile i automobila i kakvi su dalji planovi, ali ovaj primer pokazuje da se još uvek svakakav vozni park može pronaći tamo gde ga najmanje očekujete.

Pogledajte video snimak.

AutoRepublika

(844)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments