1. Home
  2. Vesti
  3. Francuski grad Nant uvodi ograničenje maksimalne brzine na 30 km/h!
Francuski grad Nant uvodi ograničenje maksimalne brzine na 30 km/h!
1

Francuski grad Nant uvodi ograničenje maksimalne brzine na 30 km/h!

437
1
Podelite sa prijateljima:

Gradske vlasti Nanta rešene su da sprovedu svoj plan u vezi sa ograničenjem maksimalne brzine koje će iznositi skromnih 30 km/h sa početkom od 31. avgusta. 

Kako kažu nadležni, ovaj datum je uzet zbog početka školske godine i ograničenje će se primenjivati na gotovo čitavoj površini ovog grada, tačnije 80% ulica biće zahvaćeno ovom zonom. Više od 600 km puta kroz Nanta imaće ograničenje od svega 30 km/h.

Neke ulice, odnosno bulevari ostaće pod starim režimom i tuda će se moći kretati brzinom do 50 km/h. Ovo je samo test gradskih vlasti, jer primenjeno ograničenje neće ostati trajno, već će se građani izjasniti o efektima ove norme sredinom oktobra.

Gradonačelnica Nanta, Johana Roland, rekla je da je uvođenje ovakvih mera potrebno kako bi se svi učesnici u saobraćaju osećali bezbednije, naglašavajući da je potrebna veća sigurnost pešaka i biciklista, ali i smanjivanje buke u samom gradu.

No, ovo je samo poslednji deo etape konverzije Nanta, jer je krajem prošle godine gotovo polovina ulica u ovom gradu, tačnije njih 43%, već imalo maksimalno ograničenje brzine od 30 km/h ili čak potpunu zabranu odvijanja motorizovanog saobraćaja!

Stanovnici Nanta izjasniće se o novim merama i o tome da li ih žele zadržati na referendumu koji bi trebalo da se održi 15. oktobra.

AutoRepublika 

(437)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Igor

Po Nizozemskoj hrpa gradova i sela ima 30km/h ograničenje