1. Home
  2. Video
  3. VW Golf 8 koleričan na testu „sjevernog jelena“
VW Golf 8 koleričan na testu „sjevernog jelena“
23

VW Golf 8 koleričan na testu „sjevernog jelena“

11.30K
23
Podelite sa prijateljima:

Poznati španski test centar km77 je osmu generaciju najprodavanijeg evropskog automobila, Volkswagen Golf, stavio na test „sjevernog jelena“ i veleslaloma. Potonji se, najblaže rečeno, nije proslavio.

Prvi prolazak, bez prethodnih pokušaja i poznavanja automobila od strane vozača, pri brzini kretanja vozila od 77 km/h je prošao poprilično loše, jer je auto nakon prvog skretanja proklizao, te mu je bio onemogućen povratak u desnu traku. Najviša brzina kojom je automobil bio u stanju da bez greške odradi test „sjevernog jelena“ je 69 km/h, što je po riječima uposlenika ovog test centra, izuzetno loš skor za ovu klasu automobila.

Na 70 km/h postignut je djelimičan uspjeh, gdje je auto oborio jedan čunj. Stručno osoblje latinskog test centra je dio krivice pripisalo pneumaticima s oznakom Bridgestone Turanza T005, sa kojima su i ranije imali lošija iskustva.

Za poređenje ćemo uzeti Hondu Civic koja je identičan test „položila“ uz razvijenu brzinu kretanja od čak 81 km/h, odnosno za 12 km/h višu od Golfa 8. Honda je bila veoma dobra i na 84 km/h sve do povratka u prvobitnu traku, gdje je oboren prvi čunj.

Za razliku od testa sjevernog jelena, Golf je bio daleko bolji na veleslalomu, sa veoma predvidivim kretanjem i mogućnošću blagog zabacivanja zadnjeg kraja što je pomoglo u manevru preciznijeg skretanja.

Najveće iznenađenje je otkriće da je Golf 7 ostvario daleko bolji rezultat na predmetnom testu, koji je prošao pristojnom brzinom od 76 km/h.

Sa sigurnošću možemo reći da će Volkswagen reagovati i pokušati da popravi problem, a automobili zahvaćeni ovim nespokojem će sigurno biti pozvani na korektivnu intervenciju u ovlašćene servise.

Uostalom, pogledajte i sami.

AutoRepublika

(11296)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

23 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Kad BMW poruši čunjeve onda je to doktorski, kad ovaj poluproizvod to uradi onda ne valja. Dajte , odlučite se već jednom. Nadalje, čemu advokatski pristup , pljujemo po vw jer je to objavljena cinjenica, ali odmah radimo zaključak kao djavoljev advokat, odmah amortizacija udarca u vw od strane novinara. Ovo bi trebala biti čisto prenesena vijest bez ikakve djavoljev advokature, jer onda bi se za svaki auto na bilo kojem testu kad se uoči neka mana , dalo napisati isti zaključak kojem je cilj jeb..Anje u mozak citaoca, ubacivanje bube…tipa: djulijeta je već 10 godina na tržištu (Mercedes a… Pročitaj više »

Branko

Kao da je to bitno, glavno da ima ekran k’o Rudi Čajevec… 😂

Nikola

I izgleda da su gume nedorasle. Kao da je slabiji grip. Verovatno zbog potrošnje goriva.

Izmenjeno 3 godine pre od strane Nikola
D_C

Testovi ove Turanze T005 kazu da ima izuzetno nizak otpor kotrljanja i da smanjuje potrosnju u poredjenju sa konkurencijom. Pitanje je kako ce se isti ovaj primerak Golfa ponasati na nekoj drugoj gumi, a cisto sumnjam da bas svi stizu sa Bridgstone.

da11

Katastrofa, isto kao da nema ESP.

Bungi

Električni automobili su zbog baterija nekad i po 400 kg teži od konvecionalnih a na sve to idu još i pneumatici niskog otpora kotrljanja radi što manje potrošnje energije.Kombinacija ova dva faktora nije u najboljoj korelaciji sa stabilnošću, prijanjenjem i kratkim zaustavnim putem kod kočenja.Način vožnje kod elektro automobila i klasičnog četvorotočkaša se značajno razlikuje, toga treba biti svjestan.

BojanNeki

Zato Tesla model 3 prolazi isti ovaj test sa 83 km/h. 😉

moron

Koju marku i model guma je imao Tesla na ovom testu ?

BojanNeki

Michelin Pilot Sport 4 na oba testa, stari i novi asfalt. Pišu i dimenzije na početku snimka.
https://www.youtube.com/watch?v=9to5t-rMZ2w&feature=emb_logo

Don

Pa svabama treba uvijek naći opravdanje za losu konstrukciju , manje potkovani će pričati o gumama i otporu kotrljanja, lukaviji o „ne sumnjam da će vw ispraviti „, jer govno se ne smije nazvati govnetom, unatoč očima, drugim primjerima …sve je džaba. Vw je napravio nekoliko loših modela, novi golf i svi na njegovoj bazi, Oktavija, Passat i to su govna. Tačka. Nema opravdanja, jednostavno ne valja i svaka druga rasprava je uzaludna. 68 pa kao gume, težina, a Tesla to ima isto i prodje sa 83. Sve je rečeno.

Bungi

Nema tu manje potkovan, više potkovan, jednostavno neki proizvođači u odabiru pneumatika pretjeruju u odabiru onih sa premalim otporom kotrljanja sve za koji % uštede na gorivu(energiji) plus nato loše podešen ESP, neodgovarajuća tvrdoća opruga i neadekvatni amortizeri
i rezultat svega je blaga katastrofa.O VW grupi imam slično mišljenje kao i ti.

Laki

ESP zaista zna kasniti sa reakcijom ako ga vozac „iznenadi“ volanom!

Balkanboj

Vide se rezultati novih generacija inženjera – milenijalaca. Baš ih zabole za vozne karakteristike i dinamiku vožnje, ekrani su budućnost.

moron

Sad će oni njega ubuduće serijski na Michelin Pilot Sport 4 i ima da lepi kao pegla …

da11

Ma esp ne radi kako treba, da mu stavis slick gume ne prolazi kako treba,

Roćko

Ovde su gume podbacile skroz. Nije ovo do ESP, jer on sprečava preupravljanje a zadnji kraj je potpuno miran. Podupravljanje ali skroz i tu nema pomoći. Bridgestone Turanza su poznate da loše koče ali ovo mi je novost.

Renault Terminator

Das garbage.Smece bilo,smece ostalo.

Don

Uostalom, kad se pogledaju ostali testovi sranja iz vw kuhinje i njihovih kopija sa drugim značkama, primjećuje se ista greška u konstrukciji, a sa Suvovima i crossoverima je još gora priča.
Vw jednostavno to ne zna uraditi.

D_C

Seat Leon je drzao neki rekord na Nürburgring-u i ganjao se sa Hondom i Renaultom. Sumnjam da bi to bilo izvodljivo da je ta sasija toliko losa koliko neki sa Balkana misle.

don

i corava koka ubode zrno. Da im mozda ja nisam nastimavao esp i ostala sranja na 10 tak modela ili su sami oni to radili? da li mozda tebe oci varaju kad vidis da ovi ruse cunjeve i na granici su stabilnosti pa ces idalje govoriti da to valja? Pogledaj vecinu testova auta iz vw grupe pa ces vidjeti isti skor. To nema veze sa tim da li ih neko voli ili ne, to su cinjenice vidljive svima i za njih ne trebaju nikakva objasnjenja. Kad nesto ne valja onda ne valja, a kvar je genericki. Zar mislis da oni… Pročitaj više »

Don

Najveći uzas je još jedan šrot iz vw kuhinje, Audi A4 Allroad….

TNT

Mislio sam da smo pre nekog vremena postigli ovde skoro pa konsenzus oko rezultata ovog i sličnih tekstova, ali očigledno navijačke emocije su nekada jače od razuma.

don

meccanica delle emozioni 🙂