1. Home
  2. Kupovina automobila
  3. Zvanični distributer nudi vrlo dobro opremljene Volvoe XC60 za 32 hiljade evra
Zvanični distributer nudi vrlo dobro opremljene Volvoe XC60 za 32 hiljade evra

Zvanični distributer nudi vrlo dobro opremljene Volvoe XC60 za 32 hiljade evra

3.51K
10
Podelite sa prijateljima:

Doduše u Španiji!

Samo par nedelja nakon promocije Jaguara F-Pace, koji je u odličnoj konfiguraciji nuđen kupcima za 41.600 evra, zainteresovani za kupovinu premijum krosovera iz D segmenta, sa španskim pasošem, imaju razloga da se raduju i zbog ponude skandinavske marke. Naime, na pirinijskom poluostrvu se, „samo do kraja ovog meseca“ nudi sasvim pristojno opremljen Volvo XC60, prenose lokalni mediji.

Pa hajde da zajedno pogledamo šta to Španci nude svojim kupcima, i koliko je to skromnije vozilo od najpribližnije opremljenog Volvoa XC60 u Srbiji, a čija je cena javno objavljena i iznosi skoro 43 hiljade evra, s navodno beskamatnim kreditom, što je naravno notorna laž.

Dakle, ovde se cilja na kupce koji žele da se distanciraju od imidža nemačkih luksuznih marki, ali ipak nemaju želju da se odreknu onoga što Germani imaju da ponude. Ako neko smatra da je XC60 ravnopravan, a možda i bolji rival od BMW-a X3 ili Mercedesa GLC, onda treba da zna da švedski krosover s veoma pristupačnom cenom nosi indeks D3. Pogoni ga turbodizel motor zapremine dve litre, koji razvija 150 konjskih snaga uz 320 njutn metara maksimalnog obrtnog momenta. Sprint iz mesta do „stotke“ traje 10,2 sekunde. I dalje mislite da je to model koji može da konkuriše pobrojanim nemačkim krosoverima? S potrošnjom od samo 5 litara i maskimalnom brzinom koja je ograničena na 180 km/h, XC60 se ponovo vraća u konkurenciju.

„Španski“ super-povoljni  Volvo XC60 D3 poseduje paket opreme nazvan Premium Edition. On podrazumeva posedovanje sedam vazdušnih jastuka, ESP s funkcijama pomoći pri spuštanju niz strmine i startovanju na uzbrdicama, elektropokretana prednja sedišta, dvozonsku klimatizaciju, aluminijumske krovne nosače, retrovizore s funkcijom sprečavanja zaslepljivanja vozača, nadzor nad pritiskom u gumama, audio sistem s ekranom osetljivim na dodir dijagonale 9 inča, glasovne komande, prednje svetlosne grupacije u LED tehnologiji, felne izrađene od lake legure prečnika 18 cola, elektropokretane retrovizore, multifunkcijski volan i još štošta od aktuelnih pomagala koja pospešuju potenciju vozača :).

Tu pre svega mislimo na pomoć pri održavanju pravca unutar saobraćajne trake, autonomno kočenje u kritičnim situacijama s opcijom prepoznavanja pešaka, sistem za navigaciju, digitalni instrumentacioni klaster (12,3 ina po dijagonali), izbor nekoliko režima vožnje, aplikaciju Volvo on Call, zadnje parking senzore…

Šta nudi naš najpristupačniji oglašeni XC60, od strane ovlašćenog uvoznika, možete pogledati ovde, i izvući sopstvene zaključke.

AutoRepublika

(3514)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

10 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Pa, uvoznik za Srbiju, od XC-60 iz 2020. kao „akcijski“ nudi samo hibridnog FWD benzinca ukupne snage 197 ks. Ali, kako na sajtu uvoznika sa Srbiju, tako i za HR, za taj motor nema bilo kakvih specifikacija o potrošnji i emisiji.

Don

Odlična ponuda…jebeš bmw, taj je nudio motoriće za mlin za kafu od 100ks, pa isprdke od 3 cilindra…i to za ove pare i nikakvu opremu, doduše u drugim modelima ali za 32 i vise keka eura. Uglavnom, more proć

Bungi

Takve „isprdke“ od 1000 kubika,formata A4 papira, sa 3 klipa nazvizganih turbom Ford je nudio u raznim modelima,od male Fieste do srednjeg Fokusa zatim do velikog i ne baš laganog Mondea.Snaga je išla i do 125 konja.Malo kubikaže, puno konja.?Motor previše navijen, rikniće brzo, rezonovao sam kao i većina drugih.Nakon toga Ford je nekoliko puta uzastopno zaredom dobijao nagradu za najbolji mali motor do 1000 kubika na svijetu.Ne čuh nikad da je i jedan zglajzo.?

moron

Pa, proguglaj kakve je probleme imao 1,0 Ecoboost tih prvih godina, dok je dobijao nagrade. Motor je prokuvavao. Lako je to naći. Bilo je dosta opoziva zbog toga.
I danas kao polovnjak taj motor se zato izbegava.

Bungi

Ma znao sam do to neće uspjeti.Čim ga turbo preoptereti to ne može dugo trajati.

TNT

Većina ovde je alergična na spomen KIA automobila, za šta uopšte nije kriva marka, već uvoznik. Od kada su isti preuzeli Volvo u SRB, plašim se da nam isto ne urade i sa ovom markom. U startu sam zapazio su proširili svoju ponudu polovnjaka na Volvo automobile stare par godina, a nisam pratio dalje šta rade. Po ovom primeru, verovatno neće biti ništa bolji ni prema ovoj marki – ne može kod nas ovakva cena kao u ESP…

Bungi

Eh, u Španiji.?Imam i ja traktor, ali kod kuće.

Djordje

Volvo sad ima ciscenje lagera. Cene su vrlo „prijatne“ od cc 40 soma evra pa na gore. Bas gledao juce. Sudeci po sajtu, pola vec prodato

Djordje Pesic

Ne znam sta bih ti rekao. Ja sam jedno vreme razmtrao polovni volvo jer za novi nikad nisam imao para, ali kad sam cuo cene servisa, samo je bilo neka hvala. Zenin brat ima s60 polovni, i mali i veliki servis 2000e. A ako je uvoznik kie uzeo volvo, to ce biti cao dovidjenja normalnosti.

Izmenjeno 3 godine pre od strane Djordje Pesic