1. Home
  2. Vesti
  3. Najsmešniji opoziv u istoriji je aktuelan – Honda Civic Type R
Najsmešniji opoziv u istoriji je aktuelan – Honda Civic Type R
1

Najsmešniji opoziv u istoriji je aktuelan – Honda Civic Type R

5.84K
1
Podelite sa prijateljima:

Honda je povukla svoj performantni model Civic Type R, zbog zabrinutosti u vezi sa uputstvom za upotrebu. Naime, proizvođač je brižan zbog mogućnosti da neki primerci koji su dospeli u posed kupaca, nisu opremljeni sveobuhvatnim instrukcijama, odnosno kompletnim priručnikom za upotrebu.  

Pored toga, moguće je da pojedini prodati primerci uopšte ne poseduju predmetno uputstvo.

Prema navodima japanske kopanije, raspolaganje netačnim informacijama u uputstvu za upotrebu može dovesti do toga  da vlasnici na pogrešan način koriste pojedine opcije kojim je kompaktni Type R opremljen, ili pak da pogrešno protumače kako se koriste bezbedonosni pojasevi, Isofix tačke za dečija sedišta ili da pogrešno razumeju upozorenja koja im predovačava informativni sistem vozila.

Ukupan broj pogođenih vozila iznosi 23, a ti primerci su prodati u intervalu između 23. Jula 2017. i 11. maja 2018. godine.

Honda će kontaktirati svakog vlasnika čim pripremi dovoljan broj kompletiranih uputstava za upotrebu, što se očekuje da se dogodi 7. januara naredne godine.

AutoRepublika

(5835)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

Nisam nešto posebno obratio pažnju.
Da li Civic type R ima znak upozorenja, crveni trougao, na instrument tabli? Sportska vozila za tržište US su tako nešto imala, zar ne?
Da upozori vlasnika kako je to jako brz automobil, i da lako premašuje data ograničenja brzine zbog kojih bi isti mogao „popiti“ velike novčane kazne i zabranu vožnje. Eventualno da izgubi kontrolu nad vozilom jer ne poznaje zakone fizike i ne zna da proceni svoje sposobnosti kao vozača, i time ugrozi druge u saobraćaju.