1. Home
  2. Vesti
  3. Dacia Duster u pikap izdanju (GALERIJA)
Dacia Duster u pikap izdanju (GALERIJA)
4

Dacia Duster u pikap izdanju (GALERIJA)

2.24K
4
Podelite sa prijateljima:

Rumunski SUV transformisan je u ozbiljan pikap! 

Nema nikakve sumnje da je Duster ogroman uspeh za Daciju. Od prve iteracije uspeo je da se nametne kao niskobudžetna alternativa u SUV segmentu, da bi druga generacija podigla čitav model na jedan novi nivo. Iako se neko vreme govorilo o tome da bi Duster zaista i mogao da dobije serijsku pikap varijantu, od toga na kraju nije bilo ništa.

Zapravo, postojala je nezvanična serija od nekih 500 jedinica Duster pikap, ali u izdanju kompanije Aro. Sada se Dacia okrenula ekipi Romtouring i u saradnji sa njima stvorili su ovaj jedinstveni Duster.

Ovaj put akcenat je bio na upotrebljivosti na svim terenima. Duster pikap tako je viši od standardnog modela za 5 cm sa gumama za terensku vožnju i modifikovanim ogibljenjem. Osim toga, tu je i vitlo kompanije H&R, za izazove u off-road avanturama.

Pogon na sve točkove se naravno podrazumeva, a interesantno je da Duster pikap koristi neizmenjeni 1,5 dCi agregat koji isporučuje 110 ks. Ovaj motor uparen je sa šestostepenim manuelnim menjačem.

Pa, ko kaže da Duster nije kadar za žestoku terensku vožnju? Ovaj svakako jeste!

AutoRepublika 

(2237)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

cenim da se lada niva često koristi kao službeno / privatno vozilo za teške terene, i teške uslove rada… ono kad ga ne žališ…

tu bi Dacia sa nekom jednostavnom ali nabudženom verzijom pokupila dobar deo kupaca lade nive

D_C

I ja smatram da Renault pravi gresku sto ne nudi Daciu Duster u verziji sa reduktorom, blokadom diferencijala i sl. Takav auto bi bio pozeljan kod svih onih sluzbi kojima je potrebniji jos vise hard-core terenac od sadasnjeg Dustera a relativno kompaktnih dimenzija. Trenutno na Evropskom trzistu nedostaje takvo vozilo.