1. Home
  2. Vesti
  3. Dacia ubedljiva na početku godine
Dacia ubedljiva na početku godine
1

Dacia ubedljiva na početku godine

479
1
Podelite sa prijateljima:

Rumunska marka ima vrlo dobar početak tekuće godine. 

Dacia je jedan od retkih brendova u Evropi koji uspeva da ubeleži rast prodaje, uprkos brojnim problemima na ovdašnjem tržištu. Tako je Duster od početka 2022. godine prikupio više od 21.000 registracija (+6%), dok je Sandero jedan od najpopularnijih modela u Evropi sa više od 30.600 isporuka u prva dva meseca ove godine.

Električni novajlija nastavlja sa odličnim komercijalnim rezultatima iz prethodne godine. Dacia Spring je u januaru i februaru nakupila 5.021 prodatu jedinicu! I pomalo zaboravljeni Logan ima sa čim da se pohvali. Iako nije prisutan u većem delu evropskih zemalja, ovaj sedan uspeo je da stigne do 2.133 kupca uz rast od 73% naspram referentnog perioda lane.

Dacia Lodgy je već praktično mrtav model, ali uprkos tome ovaj četvorotočkaš je tokom prva dva meseca tekuće godine prikupio 2.309 dostavljenih vozila, uz rast od 7%. Njegova zamena – Jogger, tek je stupio na tržište i polako počinje svoju karijeru. U februaru je Jogger upisao 1.245 registracija, što je fin početak za ovaj model, od kog u Daciji imaju ogromna očekivanja.

Ukoliko je suditi po inicijalnom uspehu, čini se da je pred Dacijom još jedna odlična godina!

AutoRepublika 

(479)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Dacia će da „razbije“ sa prodajom ove godine. Dolazi Jogger i on će da bude hit, kao što je to slučaj sa Sandero Stepway-em.