1. Home
  2. Vesti
  3. Ford obustavio isporuku modela Kuga u hibridnom izdanju zbog samozapaljenja
Ford obustavio isporuku modela Kuga u hibridnom izdanju zbog samozapaljenja
3

Ford obustavio isporuku modela Kuga u hibridnom izdanju zbog samozapaljenja

195
3
Podelite sa prijateljima:

Ford je obavestio sve vlasnike pogođenog modela da ne pune svoje automobile električnom energijom do daljneg. 

Američka marka dobila je obaveštenje o četiri primerka kod kojih je došlo do požara, odnosno samozapaljivanja prilikom punjenja vozila. Uzrok je pregrevanje baterija i Ford radi na tome da problem prvenstveno istraži i zatim i otkloni.

Sve jedinice Kuge PHEV napravljene pre 26. juna ove godine su trenutno „na čekanju“ i neće biti isporučene budućim vlasnicima dok se Ford ne uveri da je sve u redu sa procesom punjenja baterija i da ne dolazi do previsoke temperature istih.

Još uvek nije jasno šta je uzrok problema, ali je Ford potvrdio da do sada nije bilo povređenih lica u četiri prijavljena požara. Procenjuje se da će američki proizvođač morati da opozove nekih 27.000 primeraka ovog hibridnog automobila, kako bi se rešio problem pregrevanja.

Ovo nije prvi put da vidimo probleme sa samozapaljivanjem kod električnih i hibridnih vozila. Naravno, to nije retkost ni kod konvencionalnih automobila, ali je problem kod baterijskih modela posebno veliki jer kada se baterije zapale, veoma teško se gase.

Šta više, brojne vatrogasne službe u razvijenim evropskim zemljama dobile su posebne mobilne kontejnere za potapanje električnih vozila koje se zapale, kako bi ih efikasnije i lakše ugasili, ali i sprečili nastajanje veće štete odnosno širenje požara.

Ford Kuga ima solidnu prodaju u Evropi, no plug-in hibridno izdanje se posebno dobro prodaje na Starom kontinentu, pa je tako ova verzija imala učešće u prodaji u drugom kvartalu kod modela Kuga od gotovo 50%.

AutoRepublika 

(195)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

50 posto učešće plug-in-a u prodaji u Evropi?
A on „živa vatra“? Maler samo takav …

Don

Oš ibrid? Samo taki…

moron

Da li još neki proizvodjač automobila u Plug-In izdanju koristi iste baterije kao Plug-In Kuga i da li su i oni „u istom problemu“ i kako oni to rešavaju sa već prodatim primercima?