1. Home
  2. Vesti
  3. Novi BMW M3 konačno i u karavanskom izdanju?
Novi BMW M3 konačno i u karavanskom izdanju?
3

Novi BMW M3 konačno i u karavanskom izdanju?

603
3
Podelite sa prijateljima:

Kako pišu strani stručni portali, BMW je blizu odluke da podari novoj generaciji modela M3 i praktičniju varijantu. 

Za razliku od Mercedesa i Audija kojima performantni karavani nisu strana stvar, BMW je uvek bio „stidljiv“ u vezi sa ovom kategorijom. I iako je M5 imao u dve generacije ovakve izvedbe, M3 do sada nije imao karavansko izdanje. Zapravo, BMW je izradio prototip karavana za generaciju E46, ali nikada nije došlo do serijske proizvodnje o čemu smo već pisali.

Uprava proizvođača iz Minhena je navodno spremna da da „zeleno svetlo“ za projekat M3 Touring, s tim da ukoliko ovo zaista i bude dozvoljeno ne treba očekivati da ćemo pomenuti automobil videti uskoro. Šta više, pretpostavlja se da će M3 Touring stići na tržište tek 2023. godine.

U međuvremenu BMW završava poslednju opitnu fazu nove generacije M3/M4. Premijera će se odigrati u septembru, a očekuje se da trolitarski redni šestak koji će biti u upotrebi isporučuje najmanje 500 ks. Nemački premijum brend već je potvrdio da će u ponudi biti i verzije sa manuelnim menjačem, namenjene puristički orijentisanim vozačima.

Ono što treba naglasiti za neupućene čitaoce jeste da je na naslovnoj fotografiji digitalni render potencijalnog M3 Touring, dakle ne radi se o serijskom primerku. Ipak, iako je u pitanju samo pretpostavka u vezi sa izgledom potencijalnog performantnog karavana, rekli bismo da u suštini ova fotografija može biti veoma blizu „pravog“ modela.

AutoRepublika 

(603)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Alex

Ne daj Boze…

Dikh tu kava

Samo zamišljam ovog džukca sa ovom registracijom

Balkanboj

Ja kao karavandžija pozdravljam odluku da se napravi M3 touring.

Greota da Audi S4 avant ili Merc C63 AMG estate nemaju nikog ispred sebe na autobahnu, jer mogu gledati lep zadnji kraj od M3 karavana.