1. Home
  2. Vesti
  3. Fiat zaustavlja proizvodnju u Kragujevcu?
Fiat zaustavlja proizvodnju u Kragujevcu?
7

Fiat zaustavlja proizvodnju u Kragujevcu?

3.64K
7
Podelite sa prijateljima:

ANE javlja da je italijanska marka primorana da obustavi proizvodnju u Šumadiji zbog nedostatka delova. 

Nedostatak komponenti, pre svega delova za audio sistem i drugih elektronskih elemenata, izazvan je epidemijom korona virusa u Kini. Isporuka tih komponenti značajno je usporena zbog dešavanja na Dalekom istoku.

Fiat je ranije nagoveštavao da bi mogao da zaustavi proizvodnju u Kragujevcu ukoliko se situacija sa korona virusom u Kini pogorša. Zvaničnici italijanskog proizvođača odbili su da daju komentar ANE u vezi sa situacijom sa fabrikom u Srbiji.

Ukoliko Fiat zaista i zaustavi sklapanje automobila u Kragujevcu, biće prvi proizvođač koji je to učinio na evropskom tlu, jer su do sada takve akcije zbog virusa preduzimane isključivo u Kini.

Prošle godine italijanski brend proizveo je u šumadijskoj fabrici oko 40.000 vozila, što je daleko od potpunih kapaciteta ovog pogona.

Ukoliko zaista i dođe do zatvaranja biće to još jedan težak udarac za proizvodni pogon u Kragujevcu gde se trenutno sklapa samo jedan model – Fiat 500L.

AutoRepublika 

(3642)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

I bez ovog virusa je bio skoro pa klinički mrtav …

Don

Znači sve dijelove pravi u Kini a sklaplja u Šumadiji, ili? Prevent je blizu 🙂

Zvezdan Božinović

Ma nema šanse da to može biti razlog prekida. Prošle godine nije bilo virusa pa se više plandovalo nego što se radilo. Ovo je verovatan odgovor Italijana na nabavke automobila za javni sektor koje se po pravilu vrše od Škode. Ušli smo u negativnu spiralu nadjebavanja sa Fiatom, davnih dana, na štetu svih, a ponajviše nas samih.

S mile

U potpunosti se slazem

Axa

Pa isti audio sistem koriste i drugi fijat modeli čija proizvodnja nije zaustavljena tako da je jasno kako se 500l kotira. Mislim da im se čak i ne isplati da ponovo pokreću proizvodnju kad stignu delovi

Dex

AVAVAVAVAVAAVAVAVAVAV

Zoca

Nema nam (mu) spasa!