1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes EQA debituje u novembru
Mercedes EQA debituje u novembru
0

Mercedes EQA debituje u novembru

114
0
Podelite sa prijateljima:

Mercedesov novi električni SUV trebalo bi da donese značajno bolju prodaju nego što je slučaj sa modelom EQC. 

Pomalo čudno, ali nemačka marka prvo je počela sa razvojem modela EQB, i verovalo se da će on debitovati pre EQA. No, u međuvremenu je došlo do promene planova, pa je tako EQA dobio prioritet jer rukovodstvo Mercedesa veruje da ovaj automobil ima bolje šanse za dobar komercijalni uspeh.

Interesantno je da će EQA biti postavljen na platformu EVA 1.5 koja je zapravo evoluirala iz arhitekture namenjene vozilima sa SUS motorima u bazu za EV modele. EQA je tako u suštini električna varijanta kompaktnog GLA.

Prema još uvek nezvaničnim podacima, novi električni SUV Mercedesa biće dostupan sa baterijama kapaciteta 60, 80 ili 110 kWh. Domet će oscilirati između 400 km za najslabiju bateriju, i 700 km za onu sa najvećim kapacitetom.

Zahvaljujući prilagođavanju platforme za BEV tehnologiju, unutrašnjost EQA biće daleko izdašnija u odnosu na konvencionalni GLA. Nemački novinari navode da se očekuje prostranost koja je na nivou višeg segmenta naspram onog u kojem se EQA inače nalazi.

U ponudi bi trebalo da bude i više verzija kada je reč o samom pogonu, odnosno elektromotorima. Bazni model koristiće jedan elektromotor postavljen iznad prednje osovine sa 204 ks, dok bi kruna ponude trebalo da bude varijanta sa dva elektromotora, po jedan za svaku od osovina, te bi ovo izdanje raspolagalo sa najmanje 340 ks.

Mercedes bi trebalo da EQA premijerno predstavi krajem oktobra, ali mediji iz Zapadne Evrope veruju da će to ipak biti početkom novembra. Nema informacija o ceni ovog automobila, no procene kažu da će za osnovni model biti neophodno platiti oko 45.000 evra.

AutoRepublika

(114)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments