1. Home
  2. Vesti
  3. Novo lice na čelu Škode
Novo lice na čelu Škode
0

Novo lice na čelu Škode

271
0
Podelite sa prijateljima:

Pre nekoliko nedelja je stigla vest o smeni izvršnog direktora kompanije Škoda Auto. Imajući u vidu rezultate koja češka marka u kontinuitetu postiže tokom prethodnih godina, prinudni odlazak Bernarda Majera smo doživeli kao prilično iznenađenje. Majer je pet godina služio na odgovornoj poziciji, a izbor naslednika na tom mestu je odložen za neki kasniji datum. Sada je i ta odluka doneta, pa će glavnu brigu o poslovanju Škode u budućnosti preuzeti Tomas Šefer, bivši regionalni direktor južnoafričke divizije Volkswagena.

Šefer je razvojni put u biznisu započeo kao pripravnik u kompaniji Daimler-Benz, gde je primljen u radni odnos tokom 1991. godine. Zaduženja su mu se ticala organizacije proizvodnog procesa, logistike i kontrole kvaliteta vozila proizvedenih u fabrikama izgrađenim mimo nemačke teritorije. Lokacija kancelarije mu se menjala, kako je napredovao u hijararhiji, od Nemačke i Amerike, preko Južnoafričke Republike, pa sve do Kine i Malezije.

Novi lider Škode je u Volkswagen prešao tokom 2012. godine, a tri godine kasnije je postavljen na čelo južnoafričkog predstavništva nemačkog koncerna. U stvari, poslednjih pet godina se Tomas Šefer budio sa mišlju kako da unapredi poziciju Volkswagena na tržištima koja se prostiru južno od Sahare.

Sada je očigledno da će novi direktor češke marke raditi na jačanju pozicija Škode u segmentu nešto pristupačnijih vozila, s obzirom na to da je Škoda počela, tokom prethodnih godina, da polako podiže cene svojih vozila, istovremeno i prilagođavajući ponudu novim cenovnim apetitima. Tako je došlo do toga da Česi počnu sve agresivnije da kradu tradicionalne mušterije patronskom Volkswagenu.

Još uvek se ne zna zvanično šta je dovelo do odlaska Bernarda Majera, ali postoji svaki razlog da verujemo da će on svoju radnu karijeru nastaviti unutar džinovske industrijske grupacije zvane Volkswagen.

AutoRepublika

(271)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments