1. Home
  2. Vesti
  3. I Suzuki je pod ogromnim pritiskom zbog korone
I Suzuki je pod ogromnim pritiskom zbog korone
0

I Suzuki je pod ogromnim pritiskom zbog korone

197
0
Podelite sa prijateljima:

Japanska marka saopštila je prodajne rezultate za prvi kvartal ove godine, i jasno je da je pandemija imala veliki uticaj na poslovanje ovog proizvođača. 

Za početak valja naglasiti da u Japanu poslovna godina traje od 1. aprila do 31. marta, tako da im prvi kvartal počinje zapravo u četvrtom mesecu, a ne u januaru kao što je slučaj sa većim delom ostatka sveta.

Suzuki je posebno pogođen teškim stanjem tržišta automobila u Indiji koja je zemlja broj jedan po važnosti za ovu japansku martu. Proizvođač sa Dalekog istoka je najpopularniji upravu u Indiji, ali je tamo zbog teške situacije sa pandemijom korona virusa veliki deo zemlje u izolaciji, pa je samim tim i prodaja automobila stala. Suzuki je objavio da je u Indiji prodaja opala za 82%.

Na globalnom nivou, isporuke Suzukijevih automobila manje su za 64% naspram istog perioda prethodne godine. Ipak, japanska marka uspela je da ostvari operativni profit u prvom kvartalu od 12,3 miliona američkih dolara.

Za Suzuki predstoje teška vremena, jer njihovo glavno tržište – Indija, neće uspeti da se oporavi u skorije vreme. Šta više, stručnjaci predviđaju da će prodaja novih automobila u toj zemlji dostići nivo pre korone tek za tri do četiri godine.

AutoRepublika 

(197)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments