1. Home
  2. Vesti
  3. „Zašto bi učili na svojim greškama kad možemo na tuđim?“
„Zašto bi učili na svojim greškama kad možemo na tuđim?“
0

„Zašto bi učili na svojim greškama kad možemo na tuđim?“

235
0
Podelite sa prijateljima:

Da li se sećate priče od pre pet ili šest godina kada nas je pokojni Serđio Markione molio da ne kupujemo električni Fiat 500e jer svaki put kada to uradite „Fiat-Chrysler zabeleži finansijski gubitak od 14.000 dolara“? Izgleda da je italijansko-američka alijanska naučila iz navedenog primera pošto je u obraćanju medijima prvi čovek kompanije Majk Menli nedavno izjavio da proizvođač nema u planu širenje ponude komercijalnih električnih proizvoda na četiri točka.

To se pre svega odnosi na komercijalnu diviziju Ram, koja je jedna od svega dve firme unutar korporacije koje posluju sa profitom (preostala je Jeep). Većina rivala na američkom tržištu će debitovati s električnim pikap kamionetima u roku od narednih nekoliko godina, a izdvajaju se Ford, Chevrolet, GMC, Tesla, Rivian, Workhorse i mnogi drugi.

U razgovoru za Detroit News, Menli kaže da smatra da je tržište električnih komercijalnih vozila nepostojeće i da svi spomenuti rivali prave greške što investiraju u proizvode koji će možda privući tek nekoliko hiljada zainteresovanih kupaca na godišnjem nivou. Menli dodaje da takva cifra nikako nije vredna investicije, ali da Ram vredno posmatra situaciju i da je spreman da nauči iz grešaka konkurencije. Zvanične cifre još uvek podržavaju takvu teoriju pošto je protekle godine svega 1,6% novih automobila bilo na električni pogon.


Sa druge strane, Ram nikako ne može da dozvoli da izgubi na popularnosti pošto od njega, i naravno Jeepa, zavisi budućoj celokupne firme. Proizvođač je prošle godine isporučio čak 633.694 pikap kamioneta, što je najbolji rezultat u dugogodišnjoj istoriji i stavilo je ovaj pikap na drugo mesto najprodavanijih vozila preko bare.

Stara izreka kaže da samo glup čovek uči iz sopstvenih grešaka, ali u automobilskom svetu postoji i ona teorija da je bolje biti prvi i „zabrljati“ nego značajno zakasniti na zabavu. To je odluka koju će Ram morati da donese i to veoma brzo.

AutoRepublika

(235)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments