1. Home
  2. Vesti
  3. Mali Venue kao jedini automobil na svetu fokusiran na kolena vozača
Mali Venue kao jedini automobil na svetu fokusiran na kolena vozača
2

Mali Venue kao jedini automobil na svetu fokusiran na kolena vozača

378
2
Podelite sa prijateljima:

Mali korjeski krosover Hyundai Venue je doživeo dualni debi u aprilu. Da se našalimo malo, statičku prezentaciju je imao u Americi, dok je indijska svečanost održana na prekookenaskom brodu. Na indijskom tržištu je Venue već postao hit u međuvremenu, probivši se na listu deset najpopularnijih modela u junu. Da postigne sličan uspeh u Americi, mališan će imati prilku tek krajem godine kada bude bio ponuđen u maloprodaji.

Pored Hindusa, priliku da kupe Venue imaju i građani Južne Koreje, a onaj ko se opredeli da izdvoji novac za simpatični krosover, biraće između tri nivoa opremljenosti.

Osnovni paket je nazvan Smart, a zarad poređenja sa onim što se kod nas nudi u uvodnim korejskim vozilima, lepo je znati da će Korejci u inauguralnoj verziji dobiti: stnadardni audio uređaj s monohromatskim ekranom, manuelni klima uređaj i najmanji broj unutrašnjih dekoracija. Čak i osnovni Venue poseduje šest vazdušnih jastuka i ESP, dok kod nas ekvivalentna Škoda u najvišem paketu opreme nema više od dva vazdušna jastuka.

Paket Modern nudi više: točkove izrađene od lake legure promera 15 inča, dvobojnu karoseriju, kožne obloge sedišta i još neke kožom dorađene detalje u unutrašnjosti, osmoinčni ekran multimedijalnog sistema, kao i još par sitnica.

Prestižni Flux paket je posebno modeliran spram ukusa kupca na domaćem tržištu: dekor mu je kontrastni, maska hladnjaka je različita, a točkovi su promera 17 inča. Na listi opreme se nalazi: grejanje obruča upravljača, kamera za vožnju unazad, LED rasveta.

Ali, ono sa čim se ranije nismo sretali, pojavljuje se u malenom Hyundaiju. Radi se o sistemu koji putem infra-crvenih zraka greje kolena vozaču. Emiter toplote je montiran u kućištu, odnosno plastici koja vodi do volana, a da bi se efekat grejanja osetio, kolena moraju biti udaljena od izvora toplote, najviše 60 milimetara.

Povrh toga Flux verzije su opremljene i Multi Traction Control sistemom koji poseduje sposobnost poboljšanja trakcije, što je veoma bitno s obzirom na to da kvazi terenac Venue ne poseduje sistem prenosa snage na sve točkove. Vozač može zahvaljujući ovoj opciji izabrati sledeće režime vožnje: Normal, Eco, Sport, Snow (sneg), Mud (blato) i Sand (pesak).

Na korejskom, kao i “sutra” na američkom tržištu, Hyundai Venue je dostupan samo sa atmosferskim, SmartStream agregatom 1,6 (123 konjskih snaga). Može koristiti šestostepeni ručni menjač ili kontinualnu varijabilnu transmisiju koju proizvođač označava sa SmartStream IVT (Intelligent Variable Transmission).

Cene se kreću od 12.500 američkih dolara za osnovnu, do 19.000 zelenih novčanica za varijantu “nakrcanu” svom dodatnom opremom.

AutoRepublika

(378)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Odesza

Bolje automobil sa 2 zračna jastuka i optimalnom konsturkcijom karoserije koja na sebe može preuzeti veće opterećenje bez da kolabira putnički prostor,neglo li automobil sa 6 zračna jastuka , jeftinim čelikom koji obitava čitavu konstrukciju karoserije i nikakve torzijske krutosti.

J4ZZER

Ovo je KIA SOUL by Hyundai? Malo su previse gledali u dvoriste Sitroena gleda dizajna prednjeg kraja i kolornih sema?