1. Home
  2. Vesti
  3. VW se ponovo istakao humanošću
VW se ponovo istakao humanošću
4

VW se ponovo istakao humanošću

200
4
Podelite sa prijateljima:

Proizvođač automobila iz Nemačke, Volkswagen je objavio da je izvršio uvoz medicinske opreme u matičnu zemlju, koja je kineskim dobavljačima plaćena 40 miliona evra. Cilj nabavke robe ovog tipa, koja je juče dospela u zemlju Germana, svakako je pomoć zdravstvenom sistemu u borbi s korona virusom.

Uvezeni artikli obuhvataju proizvode poput maski za lice, zaštitnih rukavica, sredstava za dezinfekciju, bolničke toplomere i razne vrste zaštitne odeće. Kako navode u Volkswagenu, prvi kontigent robe uključuje 400 hiljada primeraka zaštnih maski, od čega je 60% namenjeno bolnicama širom Nemačke s izuzetkom Donje Saksonije (kao suvlasnika konglomerata) u čije će zdravstvene ustanove otići preostali deo od 160.000 „medicinskih brnjica“.

Ovo je praktično nastavak, prošle nedelje započete akcije u kojoj je VW donirao 200.000 protektivnih maski iz kategorija FFP-2 i FFP-3, objavili su s ponosom iz nemačke kompanije.

Član upravnog odbora Volkswagena zadužen za pitanja kadrova, Gunar Kilijan je ovim povodom dao sledeću izjavu:

„Medicinsko osoblje u ustanovama zaduženim za javnu zdravstvenu zaštitu trebaju našu punu podršku i svu moguću pomoć kako bi se izborili s korona virusom. Naša akcija je izraz želje da pomognemo u tom vrhunskom cilju, kako na teritoriji cele Nemačke tako posebno na području pokrajine Donja Saksonija koja je dom Volkswagena. Naša grupacija zapošljava više od 130.000 radnika u toj regiji iz koje potiču i brojni kadrovi koji se nalaze na platnom spisku nekog od naših 3.500 snabdevača.“

AutoRepublika

(200)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Mada je svaki gest humanosti u ova zla vremena načeno vredan pohvale, reč „ponovo“ u naslovu mi deluje veoma iritantno, imajući u vidu koliku je prevaru VW ne tako davno realizovao.

TNT

Po mojoj slobodnoj proceni, oko 90% „humanitarnih” akcija za cilj ima samo i isključivo marketing. Lepo zvuči kada kažu da su nešto „donirali” i to svi objave, pa su kao i „društveno odgovorni”, sa jedinim ciljem da Im dobit bude još viša.

moron

U pravu si, bez dileme …

BojanNeki

Mogu li da zamolim redakciju da prevede i objavi ovo jer ima veze sa čestom temom ovde.
https://insideevs.com/news/406676/battery-electric-hydrogen-fuel-cell-efficiency-comparison/
ps. u dnu teksta je i „show press release“ dugme
Ovaj post slobodno možete da obrišete.
hvala