1. Home
  2. Vesti
  3. Uspešno prinudno sletanje na auto-put
Uspešno prinudno sletanje na auto-put
0

Uspešno prinudno sletanje na auto-put

154
0
Podelite sa prijateljima:

Vozači na prilično frekventnom pravcu Južne pacifičke avenije, odnosno State Route 7, svedočili su jednom nesvakidašnjem događaju, kada je mali avion aterirao na asfalt.

Ovaj incident je mogao da ima drugačiji epilog da tuda nije prolazio policijski službenik, Klint Tompson. On kaže da je video avion kako se uputio ka saobraćajnici, tako da je polukružno okrenuo svoje vozilo i pratio letelicu s upaljenim rotacionim svetlima da bi blokirao saobraćaj i omogućio avionu da bezbedno sleti.

Još jedna srećna okolnost je bila da je pilot, Dejvid Aklem, mogao da zaustavi KR2 pre ulaska u raskrsnicu. Pomalo komično je što mu je to pošlo za rukom kada je bilo upaljeno crveno svetlo. Aklem kaže da je kvar na sistemu za dovod goriva izazvao prestanak rada motora, tako da je tražio bezbednu lokaciju da sleti. Srećom, u tim trenucima nije bilo gužve na Route 7, tako da je odlučio da sleti upravo tu.

„Leteo sam na posao kada je motor otkazao, tako da sam morao prinudno da sletim“, rekao je on. „Želeo bih da zahvalim policijskom službeniku na onome što je uradio i verovatno me sačuvao od ozbiljnih poveda, pa možda i spasao život, kao i druge vozače koji su mogli da se sudare s avionom. Lepo je biti živ.“

Niko nije bio povređen tokom ovog incidenta, a takođe nije bilo oštećenih vozila. Policajac i Aklem su odgurali avion van puta, da bi ga pilot kasnije rasklopio i odvukao na prikolici.

AutoRepublika

 

(154)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments