1. Home
  2. Prezentacije
  3. Debitovao novi krosover BYD Song Plus s cenom od petnaestak hiljada evra
Debitovao novi krosover BYD Song Plus s cenom od petnaestak hiljada evra
5

Debitovao novi krosover BYD Song Plus s cenom od petnaestak hiljada evra

2.67K
5
Podelite sa prijateljima:

Deluje kao da se današnje tržište ne može zasititi krosovera. Na sličan način, čini se, stvarnost vide i čelnici kineske kompanije BYD, koji su upravo predstavili peti SUV model u gami istoimene marke. Posmatrajući korporacijsku hijararhiju, novi BYD Song Plus zauzima mesto između modela Song Pro i Tang, a od samog starta prodaje, mini paleta ovog krosovera će uključivati, kako benzinske tako i električne modifikacije, koje će se u vizuelnom smislu razlikovati, samo po izgledu „njuške“ vozila.

Levo je benzinska dok je desno električna verzija

Kao i svi moderni modeli kompanije, tako je i novi BYD Song Plus osmišljen pod diregentskom palicom Volfganga Egera, bivšeg glavnog stiliste marki Alfa Romeo i Audi. Ako to nije dovoljno jaka referenca, onda treba pomenuti da je upravo ovaj lik „nacrtao“ predivan kupe Alfa Romeo 8C.

Dužina i međuosovinsko rastojanje novajlije su na nivou od 4.705 i 2.765 milimetara, redom, dok su iste odrednice kod modela Song Pro: 4.650 i 2.712 mm; a kod većeg krosovera Tang: 4.870 i 2.820 milimetara. Tako je BYD-ov pulen u istom tržišnom segmentu gde su već etablirani modeli poput, nama poznatih Mitsubishija Outlandera ili pak Škode Kodiaq.

U tehničkom smislu, međutim, novi BYD Song Plus uopšte nije izdužena verzija modela Song Pro. Zasnovan je na istoj arhitekturi na kojoj je počivao stariji model Tang uz multilink vešanje nazad, širi trag točkova i drugačiji električni sistem. Krosover poseduje LED rasvetu za prednje svetlosne grupacije, i to već u standardnom paketu opreme, dok naplaci izrađeni od lake legure, mogu dobaciti i do impozantnih 20 inča u prečniku.

Kineski SUV je nuđen isključivo kao petosed, a unutrašnjost istog je osmišljena u duhu minimalističkog stila, i inače karakterističnog za ovu marku. Među ključne osobenosti u odnosu na ostale povezane krosovere, može se istaći moderna virtuelna instrumentacija sa nekoliko režima prikaza, a tu je i ambijentalna rasveta u pozadini centralnog panela. Može biti uigrana sa lakom muzikom.

Središnji ekran koji po dijagonali poseduje 12,8 inča, je okretan kao čigra. Može biti postavljen uspravno pod pravim uglom, ili pak vodoravno, zavisno od afiniteta putnika. Putem dodirivanja površine ovog ekrana osetljivog na dodir, komandovaćete audio, ali i uređajem za klimatizaciju, ako ste putnik, naravno.

Prednja sedišta poseduju integrisane naslone za glavu koji su posve nesvakidašnjeg dizajna. To što su i elektropokretana, kod sedišta pada u drugi plan, pored takvih naslona za glavu. Tu su i stakleni panoramski krovni otvor, kao i tempomat.

 

Benzinska verzija koristi turbo motor zapremine 1,5 litara koji isporučuje 185 konjskih snaga. U saradnji je sa sedmostepenom automatskom transmisijom koja poseduje dve vlažne spojnice.

S druge strane, baterijska verzija poseduje elektromotor postavljen na prednjoj osovini. On razvija 184 konjskih snaga. Trakcione baterije su po sastavu litijum-gvožđe-fosfatne, i po deklaraciji proizvođača, nude 505 kilometara autonomije po NEDC protokolu, što je manje od 400 suverenih kilometara po WLTP-u.

Verzije s pogonom na sva četiri ugla karoserije uopšte nisu u ponudi, a u izložbeno-prodajnim salonima se neće naći ni moćne hibridne varijante, što ne bi bilo nedostižno, a ni čudno za marku BYD – kada bi se našlo u gami, mislimo.

Kako i u smislu dimenzija, tako i u pogledu cenovne politike, BYD Song Plus se nalazi imeđu manjeg brata modela Song Pro (koji se nudi po početnoj ceni od 13 hiljada dolara) i većeg rođaka nazvanog Tang (s početnom prodajnom cenom od 19 hiljada dolara).

Prodaja novajlije na matičnom tržištu kreće najdalje s trenutkom u kom su, u neka srećnija vremena, đaci polazili u školu.

AutoRepublika

(2673)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

Dizajnerski, za te pare, mu ništa ne možemo zameriti. Funkcionalno, i pouzdanost… tek ćemo videti

Dikh tu kava

За ове паре овде и 0 звезда да има купујем на невиђено..

TNT

I tata bi, sine…

moron

Jako lepo izgleda … A ni SUS motorizacija i AT ne deluju loše

Don

Dosta stvari je preuzeto sa mercedesa.